7 dekoráció zsinórfonálból

A kreatív alkotás kiváló stresszlevezető és relaxációs tevékenység. Jól esik az egész napi szellemi vagy fizikai munka után elmerülni a színek és ötletek világában. A zsinórfonálból horgolt vagy makramé technikával készült tárgyak ráadásul dekorációként is nagyszerűen mutatnak a lakásban. Ha szívesen készítenél mutatós díszeket, miközben kikapcsolódsz, ez a cikk Neked szól.
Láttál már zsinórfonalat hobby webáruházban, de nem tudod, mire használd? Ha érdekel 7 dekorációs ötlet ennek az anyagnak a felhasználásával, kattints!

1. Apró terítők a lakásban

Könnyed-, otthonos- vagy természetes hangulatot teremtenél otthonodban? A fa felületeken nagyszerűen mutatnak a pasztell színű horgolt terítők. Elhelyezhetjük őket polcokon, cserepes virág alatt, de a dohányzóasztalon is. Akár első zsinórfonal próbálkozásnak is tökéletes egy mini terítő.

2. Zsinórfonal ajtódíszek

Szinte minden évszakhoz horgolhatunk ajtódíszt ennek a speciális fonalnak a felhasználásával. Jó hír, hogy gazdag színválasztékban érhetők el zsinórfonalak hobbi webáruházban, ezért bármely elképzelést könnyű megvalósítani. Az ajtódíszt feldobhatjuk apró gyöngyökkel, fa vagy műanyag díszekkel, de textil virágokkal is.

3. Gyertyatartó dekoráció

Láttad már, milyen csodásan misztikus hatást kelt a horgolással díszített befőttesüvegben megbúvó gyertya fénye? Több ilyen mécsestartót is készíthetünk ebből a fonalból. Jól esik nyári estéken ennek a fényénél beszélgetni, de télen is szívesen használjuk majd. Akár esküvői dekorációnak is beillik.

4. Virágtartó zsinórfonalból

A horgolt díszek és a növények együttes jelenléte természetközeli, megnyugtató hatást varázsol az otthonodban. Ezért nagyszerű ötlet a lógós virágtartókat makramé technika segítségével megalkotni. Nem is hinnéd, mennyire erős lehet egy ilyen jó minőségű fonalból készült dekorációs kellék.

5. Otthoni puff dekorálása

Az elmúlt években igazi puff horgolási láz vette kezdetét. Igazán egyedi hatást kelt egy így felfrissített bútor. A horgoláshoz alapvetően pólófonalat szoktak használni. Kevesen tudják, hogy a zsinórfonal is tökéletes erre a célra, sőt, még könnyebb vele dolgozni is. Egyenletesebb a pólófonalnál, emellett pedig nagyobb színválasztékot nyújt.

6. Stílusos és könnyed zsinórfonal ajtófüggöny

Rengetegen használnak ajtófüggönyt, különösen a nyári időszakban. Vásárolhatunk ilyen berendezési tárgyat, de könnyedén el is készíthetjük a fonalból. Így biztosan mutatós és lakásunk hangulatához illő függöny lesz az eredmény.

7. Függőágy nemcsak dekorációs céllal

A kreatív ötletek tárháza kimeríthetetlen. Megfelelő erősségű zsinórfonalból még beltéri függőágy is készíthető. Ha szeretnél egy csendes relaxációs vagy olvasósarkot, így könnyedén megalkothatod. Ha ügyes és türelmes vagy, a következő két típust készítheted el:

· hagyományos függőágy: az egész eszköz kézzel készül

· függőszék: a szék kerete adott, ezt horgoljuk körbe és rögzítjük a plafonra

Összefoglalás: A kreatív ötletek szerelmesei számára a zsinórfonal változatos lehetőségeket rejt. Nagyszerű dekorációs és használati tárgyak jönnek létre belőle. Mi több, a kreatív hobby boltokban nagy színválasztékban kapható, így bármilyen színvilágot megvalósíthatunk.

Kapcsolódó cikkek

7 tipp, amitől még magával ragadóbb lehet a könyöklője és a párkánya

7 tipp, amitől még magával ragadóbb lehet a könyöklője és a párkánya

Vannak otthonunknak olyan részei, amelyek egy apró változtatás által még meghittebbé, nyugodtabbá varázsolhatják a teret.

6 aranyszabály, amire ügyelnünk kell, ha a lakást dekoráljuk

6 aranyszabály, amire ügyelnünk kell, ha a lakást dekoráljuk

Elég egy kis tudatosság ahhoz, hogy szebbé tegyük az otthonunkat.

Tökéletes szépségsarkok hölgyeknek - Stílusos fésülködőasztalok, sminkasztalok

Tökéletes szépségsarkok hölgyeknek

A fésülködőasztalodat és környékét varázsolhatod igazán trendivé.