Különleges műalkotással vihetünk fényt a lakásba

Ki ne ismerné a plafonra szerelt LED-lámpákat, esetleg a mintás lámpabúrába rejtett égőt, ami a lakásunknak hivatott meghittebb hangulatot kölcsönözni? Ha unjuk már a fenti, sablonos hangulatvilágítási megoldásokat, felüdülésként hathatnank ránk Szabó László munkái.
Különleges műalkotással vihetünk fényt a lakásba

A budapesti művész munkája garantáltan nem jön velünk szembe a tömegcikkek közt, hiszen egyszerre kép, falidísz és fényforrás.

A fa és epoxy gyanta felhasználásával készült műtárgy teljességgel egyedi, rendkívül dekoratív, ráadásul organikus anyagok felhasználásával készült.

A vékonyra csiszolt, természetes erezetüket megtartott fákból készült lemez átereszti a fényt. Az intarziaszerű struktúrát hátulról megvilágítva egészen különleges hangulatot varázsolhatunk a lakásba.

A kompozíciót az alkotó a mai trendeknek megfelelően epoxy gyantával öntötte ki, ami csillogó, szinte üveglapszerű felületet hozott létre, és a tartósságot is biztosítja.

A négyfajta fából összeillesztett kompozíció változatos, egyedi textúrájú felülete mögött két nagy teljesítményű led panel húzódik meg. A fény képes áthatolni a fák rostjain, bensőséges atmoszférát kölcsönözve a helyiségnek és kellemes perceket okozva bárkinek, aki elidőzik előtte.

Aki beleszeretett ezekbe az izgalmas alkotásokba, az bárpultot, illetve asztali lámpát is beszerezhet hasonló kivitelben: utóbbi asztalkának vagy széknek készült volna, azonban a fa száradás közben szétrepedt, így az alkotó majdnem a tűzbe dobta.

Két évvel később azonban mégis megcsiszolta, a természetes repedésedeket gyantával töltötte fel, a végeredmény pedig - egy fonott kötéllel és led-izzóval kiegészülve - egy asztali hangulatlámpa lett.

Kapcsolódó cikkek

Dekorációs ötletek bátraknak - Színes lakásdekoráció, tapéták

Dekorációs ötletek bátraknak

A színes, figyelemfelhívó minták kiváló hatással lehetnek az otthonodra.

7 tipp, amitől még magával ragadóbb lehet a könyöklője és a párkánya

7 tipp, amitől még magával ragadóbb lehet a könyöklője és a párkánya

Vannak otthonunknak olyan részei, amelyek egy apró változtatás által még meghittebbé, nyugodtabbá varázsolhatják a teret.

Útmutató a lakberendezéshez poszterekkel

Útmutató a lakberendezéshez poszterekkel

A poszterek nagyszerű módja annak, hogy színt vigyenek egy szobába, de óvatosnak kell lennie a felakasztásukkal.