Meglepő változásokat hozott a járvány 2022 konyhatrendjeiben

Terrakotta és zöld árnyalatai dominálják az idei konyhatrendeket.
Meglepő változásokat hozott a járvány 2022 konyhatrendjeiben

Akárcsak a divat, úgy a lakberendezés kapcsán is évről évre megújuló trendekkel találkozhatunk, s nincs ez másképp a lakás szívében, a konyhában sem. Lássuk, melyek 2022 signature konyhatrendjei!

Íratlan alapszabály, hogy személyes élettereink átalakulásai egyenes arányban állnak a társadalmi, gazdasági változásokkal, mondhatni lekövetik azt. 2022-ben a konyha többszörösen is érintett ebben a tekintetben, hiszen a koronavírus-járvány kapcsán egy csapásra többet kellett nyújtania a korábbiaknál: egyszerre a lakás szívcsakrájává lépett elő, hiszen munkahelyként, iskolai teremként, vagy épp közösségi térként is szolgált. Nem csoda, hogy a járvány következtében felmerült az igény a praktikus, barátságos közegekre, s ezeknek a kívánalmaknak a 2022-es konyhatrendek is igyekeznek megfelelni.

HPL dekor lemez, a lehetetlenül sima felületért

Az eredeti nevén High Pressure Laminate (HPL) dekorlemezek előterörését is megfigyelhetjük 2022-ben. Az említett, magas nyomású laminálás lényege, hogy az eljárás során sok-sok impregnált papírréteget préselnek eggyé, ez pedig remek kopásálló képességet, vízhatlanságot, karc- és hőállást eredményez. Lényegében tehát tökéletes konyhaalapany. Az már tényleg csak hab a tortán, hogy ezek a dekorlemezek napjainkban a szivárvány bármely színében elkészíthetők, így elképzeléseinknek már semmi sem szab határt.

A képen beltéri, fal, fehér, edények látható

Automatikusan generált leírás

HPL lemez és a belőle készült dekorációs elem

Lágy ívek előretörése

A meghittségre való igény visszaköszön a konyhabútorok formáin is: szinte egy terápiával érnek fel a gömbölyű formák, lágy, lekerekített ívek. A Memphis lakberendezési stílus kapcsán a szakemberek ugyan eddig is előszeretettel használták a boltíveket, ezentúl viszont jellemző lesz, hogy a legapróbb részletekben is megmutatkoznak majd a gömbölyded formák, például a bútorfogantyúk esetében.

Terrakotta és zöld váltják a snassz bézst

Bizony, végre búcsút mondhatunk a fehér, bézs és szürke egyhangú árnyalatainak, hiszen ezek nem éppen a meghittség legfőbb zászlóshordozói. Ezeket a kék és terrakotta árnyalatai váltják, mindenképp a természetes irányvonalból, emellett egyéb, leheletfinom cukorkaszínek is megörvendeztetik a konyha látogatóit. Persze nem mehetünk el szó nélkül a zöld színek árnyalatai mellett, amelyek a természetközeliség illúzióját hozzák el otthonunkba.


A további konyhatrendekről a Colore.hu oldalon olvashatnak.

Kapcsolódó cikkek

Így növelheti otthonunk atmoszféráját egy minőségi zsaluzia

Így növelheti otthonunk atmoszféráját egy minőségi zsaluzia

A modern árnyékolástechnika világában a zsaluziák kiemelkedő szerepet töltenek be.

A költözés előtt megfontolandó dolgok

A költözés előtt megfontolandó dolgok

A lakásköltöztetés során több dolgot is szem előtt kell tartania.

3 retro lakberendezési stílus, amely ismét hódít

3 retro lakberendezési stílus, amely ismét hódít

Lakásfelújítást tervezel Budapesten? Akkor ebben a cikkben megmutatjuk azokat a retro trendeket, amelyek ismét hódítanak a lakberendezés világában.