3 retro lakberendezési stílus, amely ismét hódít

Szereted az óriási virágmintákat a falon? Ismét vágysz pár farmer hatású bútorra a nappaliban? Hiába akarnak mindenáron meggyőzni Téged a modern stílusról, ha abban nem érzed magad otthonosan. Szerencsére van jópár olyan lakberendezési trend, amely ismét hódít. Cikkünkben bemutatjuk ezeket a stílusokat!
3 retro lakberendezési stílus, amely ismét hódít

Retro trendek a lakberendezésben

Hiába vannak elkötelezett lakberendezők, akik próbálják követni az új stílusokat, ha valaki nem igazán erre vágyik. A múltbéli trendek ugyanis egyre többször térnek vissza a köztudatba, amelyeknek van, aki örül és persze akad olyan is, aki nincs oda értük.

Poszterek használata

Nagyjából 30 éve kezdődött el, hogy az emberek poszterekkel tűzték tele a falakat. A hálószobában elhelyezett képek mindenkit lenyűgöztek, mindegy, hogy azok sztárok fotói vagy éppen újságból kivágott apróságok voltak. Érdekes, hogy amilyen hamar jött, olyan hamar el is tűnt ez a trend. Vannak azonban, akik a mai napig előszeretettel alkalmazzák ezt a módszert, persze a jelenlegi stílusukra szabva. Most már nem a kedvenc hírességünk posztere kerülhet fel a falra, hiszen az önálló művészek folyamatosan gyártják az újabbnál újabb printeket.

Virágot mindenhova

Korábban nagy divat volt, hogy minden virágos és színes volt. Azoktól a tapétáktól manapság a legtöbben rosszul érzik magukat, pedig abban az időben nagyon egyediek és hangulatosak voltak. A fényes és merész növények nagyon mutatósan hatottak, amiket kis apró változtatással át lehet úgy alakítani, hogy ma is megállják a helyüket. Pár párnahuzat, esetleg egy kisebb pléd, vagy egy függöny használatával szinte mintha megint az 1990-es években találnánk magunkat.

Maximalista dizájn

Bár manapság egyre többen törekednek a minimalista stílusra, akadnak olyanok, akik továbbra is jól érzik magukat a maximalista hangulatú lakásban. Ez persze nem azt jelenti, hogy ismét tele kéne pakolni az egész házat mindenféle kacattal, szimplán színeket és egyedi mintákat jelent. Sokaknak túl egyszerű és unalmas a rengeteg fehér szín, illetve, hogy minden apróságot elrejtünk a házban. A maximalista dizájn azonban lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit átalakítsuk a lakást.

A trendek használata

Persze mindez nem azt jelenti, hogy most aztán az összeset fel kell használni. Bízunk viszont abban, hogy az ötletek segítségével a lakásfelújítás Budapesten is könnyebbé válik. Mivel ezek az épületek amúgy is rendelkeznek egyfajta retro stílussal, így nem lesz nehéz átalakítani az otthont. Egy kis festés, pár kép, néhány apróság és ismét a ‘90-es években érezheted magad.

Összegezve

Bízunk benne, hogy kedvet kaptál egy kis lakásfelújításhoz Budapesten is. Ne félj egyedi otthont kialakítani magadnak, hiszen ebben Te élsz, neked kell megfelelnie, nem a látogatóknak.

Kapcsolódó cikkek

Tetőablak - egy egyszerűen speciális megoldás

Tetőablak - egy egyszerűen speciális megoldás

A házakban, lakásokban, energetikai, egészségügyi és kényelmi szempontból is fontos lehet a megfelelő mennyiségű és minőségű nyílászáró megléte.

Tágas olaszországi rezidencia felújítása - Indusztriális loft stílusú lakás - Lakásfelújítás

Tágas olaszországi rezidencia felújítása

Ha szívesen kombinálsz fehér-fekete-barna színeket, ez a cikk neked íródott.

Ház vagonokból

Ház vagonokból

Marl-ban található, Kölntől 1 órára van.