Mennyibe kerül egy dézsafürdő fenntartása?

A dézsafürdő költségei magukban foglalják a víz- és fűtési költségeket, a vegyszereket és a biztosítást.
Mennyibe kerül egy dézsafürdő fenntartása?

Figyelembe kell vennie a tartozékokat és a karbantartást is, amelyek szükségesek lehetnek ahhoz, hogy a kád jól működjön. Ezek közül az extrák közül sok növelheti a dézsa értékét és kényelmét. Az alábbiakban felsorolunk néhány javaslatot, amelyek segítenek minimálisra csökkenteni a dézsafürdő költségeit.

A dézsafürdő kezdeti költsége a méretétől és kialakításától, valamint attól függ, hogy milyen gyakran használja. Az árak egy egyszerű felfújható kád 300 dollártól egy nagy állandó kád esetében 10 000 dollárig terjednek. A kezdeti beszerzési áron kívül szükség lesz a dézsafürdő fedelére is, ami további 50-500 dollárba kerülhet. A dézsafürdő áramköltsége havi 15 és 100 dollár között mozoghat, a karbantartási költségek pedig évente 500 dollárra vagy annál is többre rúghatnak.

A tisztítási és vegyszerköltségeken kívül figyelembe kell vennie a professzionális dézsafürdőtisztító cég felbérlésének költségeit is. Ezek a szolgáltatások havonta 45 és 200 dollár közötti összegbe kerülhetnek, a választott vegyszerek márkájától és minőségétől függően. A dézsafürdők akár évi 1200 dollárba is kerülhetnek, ha nagyobb probléma merül fel, ezért a legjobb, ha egy céget bíz meg a munka elvégzésével.

A rutinszerű tisztítás mellett rendszeresen cserélje a vizet a dézsafürdőben. A piszkos víz károsíthatja a szűrőrendszert, a felületeket és a vízvezetékeket, ami költséges javításokhoz vezethet. A rendszeres tisztítással hosszú távon pénzt is megtakaríthat. És ne aggódjon - nem kell olyan bonyolultnak lennie, mint gondolná. Egyszerű utasításokat találhat, amelyeket követhet. Ha nem tudod elolvasni az utasításokat, próbálj ki egy egyszerű vízvizsgálati készletet.

A dézsafürdő karbantartására fordított összeg a dézsafürdő méretétől, jellemzőitől és általános funkcionalitásától függően változik. Az olyan funkciók, mint a fúvókák, a szórakoztató funkciók és a világítás növelhetik vagy csökkenthetik a költségeket, így ezeket is figyelembe lehet venni a költségeknél. A költségek becslésének legjobb módja, ha a vásárlás előtt egy dézsa-kereskedővel egyeztet. Megkérheti őket, hogy adjanak becslést a költségekre és a szükséges karbantartásra vonatkozóan.

A dézsafürdő megvásárlása után a telepítés körülbelül 200 és 500 dollár közötti összegbe kerül. A szállítási és telepítési költségek szintén változhatnak. A szállítási és telepítési költségeket a megvásárolt dézsafürdő mérete és típusa határozza meg. Ezenkívül egy betonlapot vagy fedélzetet kell telepítenie, hogy elférjen benne. Ezeknek a lehetőségeknek az ára az Ön preferenciáitól és a költségvetésétől függ. Ha nincs ideje a telepítés elvégzésére, bármikor hívhat egy szakembert, és kérhet egy becslést.

A dézsafürdők villamosenergia-költségei nagymértékben változhatnak. A villamosenergia-árak napi egy dollártól akár havi 50 dollárig is terjedhetnek. A dézsafürdők villamosenergia-költségei is eltérőek lehetnek, a magasabb kategóriájú modellek energiatakarékosabbak, mint az olcsóbbak. Egy 120 voltos elektromos szolgáltatással működő dézsafürdő fűtése óránként 17-33 centbe kerül. Eközben egy 240 voltos pezsgőfürdő óránként 66 és 83 cent közötti összegbe kerül.

Kapcsolódó cikkek

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Ebben az évben az időjárás eddig nem kényeztetett el minket. A szép napok inkább csak itt-ott fordultak elő, de a levegőben már érezni a nyarat, és a napsugarak is egyre erőteljesebben bújnak elő a felhők mögül.

Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

A burkolatokra minden udvarban szükség van. A Gardena szegélynyíró alkatrészek webshopból is beszerezhetőek, amik megkönnyítik a kert gondozását.