Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

A kertiutak szépsége sok esetben vetekszik a virágágyások szépségével, így érdemes valami egyedit és különlegeset választani. Van jópár izgalmas ketiút-burkolat, amely sokkal modernebb és mutatósabb, mint egy sima betonozás. Cikkünkben bemutatjuk a legszebb választásokat, amik közül bármelyikkel sikert arathatsz.
Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

A kert gondozása

Amikor az udvart gondozzuk, sok mindenre ügyelnünk kell. A csodaszép virágok, amiket elültettünk csak akkor tündökölhetnek, ha megfelelő fényt és vizet kapnak. A fű sem lesz magától dús, folyamatos nyírásra van szüksége, hogy egész nyáron zöld és sűrű legyen. Érdemes továbbá ágyásokat is kialakítani, amelyek mellett könnyedén elmehet a robotfűnyíró, illetve az egyéb eszköz. Gardena szegélynyíró alkatrész webshopból is beszerezhető, amivel még jobban megkönnyíthetjük a kerti munkát. De vajon milyen burkolatot rakjunk az ágyások mellé? Felejtsük el a betont, íme pár sokkal mutatósabb darab!

Kerti utak kialakítása

A burkolat esetében nemcsak a funkció a lényeges, hiszen egy álomudvar megtervezésébe nem fér bele a sima beton. Ez sok esetben felnyomja a meleget és jóval forróbbá teszi az egész kertet. Választhatsz azonban dekoratívabb megoldásokat is, mint a kavics, a fa, vagy éppen a pala, de akár kombinálhatod is ezeket.

Pala és kavics

Ha szereted az izgalmas és modern dolgokat, akkor csodálatos egyveleget alkothatsz a kisebb-nagyobb kavicsok lerakásával, amiket palával egészíthetsz ki. Ezzel nemcsak egyedi, hanem egy igazán divatos kerti utat is készíthetsz otthonra.

Színes kavicsok

Amennyiben van időd színes kavicsokkal foglalatoskodni, akkor válassz bátran belőlük készült burkolatot. Persze ehhez aprólékosságra és kreativitásra is szükséged lesz, hiszen jóval időigényesebb, mint lerakni pár követ. Ettől függetlenül talán nincs is ennél csodásabb megoldás egy igényes kertbe.

Járdalapok

A hagyományos betont is felhasználhatod, de érdemes egy kicsit visszafogottabban tenned mindezt. A beton járólapok például remek megoldások lehetnek abban az esetben, ha gyorsan van szükség burkolatra. Ha rombusz alakban rakod le őket, akkor igazán különleges összhatást érhetsz el. A közöket pedig akár zöldekkel, de még kaviccsal is díszítheted.

Farönkkorongok

A farönköket a legtöbb esetben a skandináv stílust kedvelők használják előszeretettel. Ezeket kombinálhatod kavicsokkal, akár elszórtan, akár a teljes felületet dekorálva. Ennek köszönhetően egy igazán nagyszerű burkolatot kaphatsz az udvarodba, amely még hűvösen is tartja azt.

Fa deszkák

A természetességet kedvelőknek pedig kiváló megoldásnak számítanak a fa deszkák, amivel akár Te is könnyedén kirakhatod a kerti utat. Ezeket kis szünetekkel, de akár szorosan is elhelyezheted, tőled függ, hogy milyen hatást szeretnél elérni velük

Összegezve

Amennyiben tehát a kert felújításában és dekorálásában gondolkodsz, számos lehetőséged adódik. A kertiút-burkolatokból manapság már szinte bármilyen anyagból készült változatot megtalálhatsz. Legyen szó kavicsról, betonról, vagy éppen fáról, bármelyikkel egyedivé varázsolhatod az udvart.

Kapcsolódó cikkek

Így lehet tökéletes teraszod!

Így lehet tökéletes teraszod!

A tökéletes terasz sokak álma. A kérdés már csak az, mit is jelent, hogy „tökéletes”?

5 relaxációs tipp a kertben

5 relaxációs tipp a kertben

Egy jól megtervezett kert, maga lehet a paradicsom, a nyugalom oázisa.