5 relaxációs tipp a kertben

És már olyan is létezik, hogy medencekerítés.
5 relaxációs tipp a kertben

Egy jól megtervezett kert, maga lehet a paradicsom, a nyugalom oázisa, ahová elmenekülhetünk a város zaja elől és akár még otthon is tölthetjük a nyaralásunkat, ha a kertünk, valóban minden igényünket és szükségletünket ki tudja elégíteni. A kertünkben kialakíthatunk egy buja növényzettel teli oázist, építhetünk egy teraszt, ahol kedvünkre étkezhetünk, pihenhetünk, nyugágyat helyezhetünk el a medence mellett, egyszóval számtalan lehetőség van arra, hogy egy földi paradicsomot építsünk a kertünkbe. A cikkben öt olyan tippet olvashatsz, amely elősegíti a teljes körű regenerációt és kikapcsolódást biztosít minden korosztálynak.

Úszómedence

A kertben felállított úszómedence, ma már nem igazán számít luxusnak, hiszen egyre több ember szeret a saját otthonában is kikapcsolódni. Nagyon jólesik, nyáron, a nagy hőségben, csobbanni egyet a hűs vízben, aztán kifeküdni a napozóágyra és élvezni a nap, simogató melegét.

Vízesés a medencébe

Ma már lehet kapni olyan vízeséseket, amelyeket a medencékhez szerelhetünk fel. Választhatunk olyan eszközt, amelyek masszírozó hatása érvényesül, míg más vízesések csak dekorációs célt szolgálnak. Mi sem bizonyítja jobban, minthogy egyes vízesések LED-es világítást is biztosítanak, így esténkét romantikus hangulatban fürödhetünk a saját kertünkben, a saját medencénkben.

Medencekerítés

A medencekerítésen nem szabad spórolni, főként azokban a családokban, ahol gyerekek is élnek. Ezek a kerítések nagyfokú védelmet biztosítanak, hiszen megakadályozzák, hogy a gyerek a kerítés közelébe férkőzzön, természetesen, a szülő felelőssége ettől még nem szűnik meg, hiszen egy szülőnek mindig ébernek kell lennie, még akkor is, ha egy medencekerítés veszi körül az udvaron lévő medencét.

A medencekerítés is biztosíthatja a jólétünket, hiszen mégis csak nagyobb biztonságot ad, ha a családdal kint töltjük az udvaron a medence körül a szabadságunk nagy részét, de nem kell azon aggódni minden pillanatban, hogy a gyermek beleesik a vízbe.

A medencekerítés nem rontja az összképet, hiszen ma már nagyon dizájnos változatban és színekben készítik azokat. A medencekerítés választható színei: fekete háló fekete oszlopokkal, zöld háló zöld oszlopokkal, homokszínű háló homokszínű oszlopokkal, fehér háló fehér oszlopokkal. A telepítés nagyon egyszerű. Ha azonban szakemberre bíznánk a medenceháló rögzítését, akkor még arra is van lehetőség, hogy küldünk egy fotót a helyszínről és a hozzáértő szakemberek megállapítják, hogy elegendő a medencekerítés telepítésénél csak fúrás, vagy betonalapot is kell készíteniük. A medencekerítés tisztítása nagyon egyszerű, mindössze egy kefe és vízsugár szükséges ahhoz.

Mediterrán hangulatot idéző növényzet

Kertünkbe, a medence közelébe, buja növényzetet is telepíthetünk. A növényekből akár falat, vagy egy oázist is építhetünk. A gondosan megtervezett kert, a kiválasztott növények, könnyen nyári hangulatba hozhatnak bennünket, és akár még a kedvenc nyaralóhelyünkön is érezhetjük magunkat, amennyiben a megfelelő növényzetet telepítjük a kertünkbe.

Terasz a kertben

A kertben történő terasz építése is nagyon jó ötlet. Hiszen ez lehet az a hely a család számára, ahol el lehet helyezni egy asztalt, székekkel, de kényelmes ülőalkalmatosságokat is fel lehet itt állítani, illetve még egy – egy függőágyat is. A teraszon aztán lehet étkezni, jógázni, olvasni, pihenni, napozni, egyszóval minden olyan nyári tevékenységet végezhetünk a teraszon, amely kikapcsol és feltölt bennünket.

Kapcsolódó cikkek

Monokróm lakás Olaszországban - Otthonos minimalizmus és egy cseppnyi vintage

Monokróm lakás

Agata Dimmich olasz megrendelőjének lakását jórészt IKEA-s bútorokkal és kiegészítőkkel rendezte be.

Skandináv stílusban - Északi stílusú lakberendezés - Kis garzonlakás berendezése

Garzonlakás berendezése skandináv stílusban

Ha kedveled az északiak letisztult stílust a lakberendezésben, akkor ez a skandináv stílusban berendezett garzonlakás neked is tetszeni fog.

Lakberendezés a fekete, fehér és sárga színek kombinációjával

Lakberendezés a fekete, fehér és sárga színek kombinációjával

A tavaszi megújulás színe a sárga, amit kombinálhatsz feketével és fehérrel.