3+1 dolog, amire figyelj az újszülött szobájának kialakításánál

Nem kell rosszul érezned magad, ha nem jön zsigerből a babaszoba tervezésének minden egyes lépése, ugyanis az álomszép babaszoba kialakítása nagyon sok munkát és fáradságot igényel.
3+1 dolog, amire figyelj az újszülött szobájának kialakításánál

Nem egyszerű megtalálni a legszebb babafészket a hozzá leginkább passzoló gyönyörű ágyneművel. Ebben a cikkben segítünk, hogy könnyebb legyen a döntés. Ötletekkel és megoldásokkal látunk el, amelyeknek köszönhetően sokkal szebb és otthonosabb lesz az eredmény.

1. Az alváshoz szükséges eszközök

Talán mondani sem kell, de a megfelelő alvási körülmények megteremtése az egyik legfontosabb lépés a tervezés során. Mivel a csecsemő az idejének nagy részét pihenéssel tölti majd, így nagyon nem mindegy, hogy hol fog aludni, a megfelelő matrac kiválasztása kulcsfontosságú a pihentető alváshoz. A kezdetekhez érdemes beszerezni egy babafészket is, amiben aludni fog, hiszen az hasonlít majd neki leginkább az anyaméhben eltöltött hosszú-hosszú ideig tartó kényelemre, valamint Nektek is sokkal nagyobb biztonságérzetet ad, ha betennétek közétek az ágyba a csöppséget.

Emellett ne feledkezz meg a megfelelő ágynemű kiválasztásáról sem. Egy puha, pamutból készült darab tökéletes megoldás, hogy az anyag könnyen szellőzzön és mosás esetén gyorsan száradjon.

2. Pelenkázás és öltöztetés

Egy pelenkázóasztal nagymértékben segíthet abban, hogy a mindennapos tisztába tétel gyorsabban menjen. A kiságyra felköthető zsebes tárolók kifejezetten praktikusak lehetnek, hiszen ebben könnyedén tudod tárolni az összes pelenkázáshoz szükséges eszközödet, akár a Mama Koala zsebes pelenkáknak is kiváló helyük lehet benne.

Ha úgy döntenél, hogy mosható pelusra cserélnéd a korábban használt eldobható pelusaitokat a zsebes tároló kifejezetten alkalmas a tárolásukra.

3. Éjszakai etetés

Legyen a szobában egy nyugodt és kényelmes sarok, ahol bármikor meg tudod etetni a picit. Fontos, hogy egymásra tudjatok hangolódni, így egy kényelmes fotel, de természetesen egy szoptatós párna is sokat segíthet nektek ebben. Némi hangulatvilágítással pedig tökéletessé varázsolhatod az otthonosság érzetét.

3+1. Ami még fontos lehet:

Figyelj oda, hogy a babaszoba napi szinten szellőztethető legyen. Ügyelj arra, hogy az ablak elé semmit ne tegyél, hogy szükség esetén bármikor ki tudd nyitni. A helyiségben egyenletes, nagyjából 22-23 fokos hőmérséklet az ideális.

Emellett már időben gondoskodj a konnektorok és a sarkok védelméről, hogy a baba teljes biztonsággal kezdhessen el mászni a szobában és a lakásban. Nem kell túlzásba esni, de lehetőleg ne férjen hozzá se áramhoz, se pedig éles tárgyakhoz, bútorokhoz a balesetek elkerülése érdekében.

Kapcsolódó cikkek

Lakberendezés a fekete, fehér és sárga színek kombinációjával

Lakberendezés a fekete, fehér és sárga színek kombinációjával

A tavaszi megújulás színe a sárga, amit kombinálhatsz feketével és fehérrel.

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Megan Winters munkáit ezer közül is könnyű megismerni.

Lakberendezés újrahangolva Szakály Roland sokoldalú grafikáival

Lakberendezés újrahangolva Szakály Roland sokoldalú grafikáival

A magyar városoknak, különösen Budapestnek, egyedi bájuk és történelmük van, ami különleges módon fejeződik ki városképükben.