Hogyan alakíts ki romantikus hálószobát

Szereted a pasztellszíneket, csipkét, díszpárnákat és virágmintát? Ha igen, akkor a romantikus lakberendezési stílus pontosan neked való. Íme néhány tipp, hogyan változtathatod romantikus oázissá a hálószobádat.
Hogyan alakíts ki romantikus hálószobát

A romantikus enteriőr tipikus elemei a pasztell árnyalatokkal kombinált fehér szín, a virágmotívumok, a díszes, tömörfa bútorok, valamint a sok textil és csipke. Emellett üvegből, kristályból és fémből készült, csillogó kiegészítők és szobanövények sem hiányozhatnak az ilyen szobából.

Romantikus színpaletta

Felejtsd el a rikító rózsaszínt. A romantikus stílus a világosabb tónusokat részesíti előnyben.

A fehér, a semleges krém-, bézs vagy púderszínek, valamint a rózsaszín, kék és lila pasztellszínek a legjellemzőbbek ennél a stílusnál. A minták esetében a finom virágmotívumok vezetnek, melyek tapétákon és textíliákon egyaránt használhatók.

TIPP: Nagyobb hálószobákban az olyan merészebb színek, mint például a bordó vagy a sötétkék is remekül fognak mutatni.

Ágy a szoba középpontjában

Mi lenne egy hálószoba ágy nélkül? Mi lenne egy romantikus ágy sok párna, díszes fejvég vagy baldachin nélkül. Ezúttal a minimalizmus nem kerül szóhoz. Tedd az ágyat a hálószoba fő elemévé. Ha elég hellyel rendelkezik, szerezz be baldachinos ágyat.

Lakástextil amerre csak látsz

A romantikus stílus nem az allergiások kedvence. Egy romantikus hálószobából nem hiányozhatnak az olyan lakástextíliák, mint például a függöny, ágytakaró vagy különböző díszpárnák. A legmegfelelőbb szövetek a bársony, szatén vagy selyem. A pasztelszínekről és virágmotívumról az ágyneműhuzatoknál sem szabad megfeledkezni. A szaténból vagy pamutszaténból készült huzatokba azonnal beleszeretsz.


Fa a főszerepben

A fa egy természetes anyag, amely kellemes hatással van a lelkünkre. A tömörfa padló és bútor egyedi hangulatot sugároz. Romantikus hálószobába válassz mindig tömörfa bútorokat természetes vagy lágy fehér színben. A patinázott felületű bútorok és kiegészítők szintén a romantikus stílus meghatározó elemei. Természetesen az autentikus bútorok néznek ki a legjobban, melyeket ha szerencséd van, másodkézből is beszerezhetsz.

A dekorációkról se feledkezz meg

A dekorációnak köszönhetően megfelelő romantikus hangulatot teremthetsz a hálószobába. A rengeteg párna alap. A kötött vagy szőrmés ágytakaró is fontos részlet. Illatgyertyák, vágott virágokkal teli vázák és élő szobanövények díszes kaspókban, mindez hozzájárul a megfelelő hangulat megteremtéséhez. A kötött kaspók egyre népszerűbbek. A kristályváza vagy csillár finom eleganciával töltik meg a teret.

TIPP: Alakíts ki szépítkezősarkot hatalmas tükörrel és ékszerdobozzal
Kapcsolódó cikkek

Monokróm lakás Olaszországban - Otthonos minimalizmus és egy cseppnyi vintage

Monokróm lakás

Agata Dimmich olasz megrendelőjének lakását jórészt IKEA-s bútorokkal és kiegészítőkkel rendezte be.

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Megan Winters munkáit ezer közül is könnyű megismerni.

Tetőtéri hálószoba megoldások - Lakberendezési ötletek hálószobákba

Tetőtéri hálószoba megoldások

A tetőtéri hálószoba berendezése nem egyszerű feladat, de nem is lehetetlen.