A költözés előtt megfontolandó dolgok

A lakásköltöztetés során több dolgot is szem előtt kell tartania.
A költözés előtt megfontolandó dolgok

Először is, egyeztessen időpontot a jelenlegi közműszolgáltatóval, hogy a költözés után ne kelljen dupla számlát fizetnie. Másodszor, győződjön meg róla, hogy a költözés előtt minden közművet bekapcsol, beleértve a vizet, az áramot és a gáztűzhelyet is. A zárakat is le kell cserélni, ha szükséges. Harmadszor, ismerje meg annak a házközösségnek (HOA) a szabályait és előírásait, ahová költözik.

Ha a városon kívülről költözik, fontolja meg, hogy felfogadjon egy költöztetőügynököt, aki segít Önnek. Emellett győződjön meg róla, hogy figyelmesen elolvasta a szerződést. Ha költöztető céget bíz meg, győződjön meg róla, hogy rendelkezik-e engedéllyel és biztosítással a holmijának mozgatására. Emellett a költöztetés előtt tesztelje le az összes elektromos készüléket, csapot és ablakot. Végül pedig győződjön meg arról, hogy új otthonában megfelelő világítás, működő kávéfőző és működő zárak vannak.

Miután beköltözik, fontolja meg a padló szakszerű tisztítását. Megfelelő tisztítással még az évtizedes csempe is újra újnak tűnhet. Az is jó ötlet, hogy megismerje az összes otthoni rendszert. Tudnia kell, hol vannak a vészlezárók és a megszakítók, fel kell címkéznie az összes áramkört, és össze kell gyűjtenie a készülékek kézikönyveit.

Ha gyermekvállalást tervez, fontolja meg, hogy új házba fektessen be, ahol sok hely van. Azt is fontolja meg, hogy lesznek-e háziállatai. Ha igen, akkor érdemes olyan házba beruházni, ahol elegendő hely áll rendelkezésükre, hogy szaladgálhassanak, ügyeket intézhessenek, és játszhassanak a hátsó udvaron.

A költözés a fizikai tér mellett a közüzemi szolgáltatóváltással is járhat. Ügyeljen arra, hogy legalább két héttel a költözés időpontja előtt felvegye a kapcsolatot az új közműszolgáltatóval. Így elkerülheti, hogy a költözés napján lekapcsolják a hálózatról.

Kapcsolódó cikkek

Ház vagonokból

Ház vagonokból

Marl-ban található, Kölntől 1 órára van.

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni és milyen szempontok szerint érdemes vásárlásra készülni.