A személyre szabott a legdivatosabb konyha

Szokatlanul hangzik, de a lakberendezésben egy teljesen új fő csapás alakult ki, miszerint a stílus és kényelem felett áll az, hogy otthonunk igazán tükrözze egyéniségünket.
A személyre szabott a legdivatosabb konyha

Ennek lényege, hogy az otthon töltött idő élvezetes legyen, és ez bizony nem csak a nappali és hálószoba sajátja, hanem a konyháé is. Éppen ezért törekedjünk arra a konyhabútor kiválasztásakor, felfrissítésekor, hogy az ne csak a szezon hóbortjait kövesse, hanem a miénket is.

Lépten-nyomon azt látjuk, hogy napjaink konyhája már nem csak az étkezések előkészítéséről szól, hanem akár munkahelyként, társasági térként, iskolaként is funkcionál, miközben az eredeti feladatát is ellátja. Éppen ezért a konyhabútorok kiválasztásakor a tökéletes munkaháromszög kialakítása a cél, aminek köszönhetően a munkafolyamatokat kilométerek megtétele nélkül, néhány fordulással el tudjuk intézni.Fontos, hogy a tárolásra is kellő hangsúlyt fektessünk, és ne féljünk ettől, tömérdek alternatívánk lesz a nyitott tárolótól egészen a rejtett kamrákig. A konyha méretétől függően törekedjünk a tágasság biztosítására, ha kisebb alapterülettel rendelkezünk, építkezzünk felfelé, ha pedig megengedhetjük, alakítsunk ki a napjainkban nagyon népszerű szigeteket széltében terjeszkedve.

A sötét konyhák nagyon divatosak, viszont ha ezek mellett tennénk le a voksunkat, ügyeljünk arra, hogy a komorság mindenképpen elkerülendő. Ez a frontokkal, fogantyúkkal, lámpákkal tudjuk megoldani, és egy-egy világosabb elem beépítésével ellensúlyozhatjuk a sötétebb tónusokat. A letisztult modern megjelenés egyik formája viszont mellőzi a fogantyúkat, ezzel áramvonalas, kifinomult összképet kialakítva, ami nem mellesleg egyszerűbben tisztán tartható, mint gombos társai.

Nem utolsó sorban érdemes az anyagválasztásra is odafigyelni, mert míg az örök kedvenc fa most is dobogós, a hűvös kövek is szerephez jutnak. Az elegáns márvány mellett a beton minimalista szürkéje is előtérbe kerül, amiknek igazi luxusérzést kölcsönözhetünk a bronzos, aranyfényű csapokkal, mosogatómedencékkel.

Konyhabútor kiállítás 2023. elején is - www.konyhabutorkiallitas.hu

Otthon Bútorkiállítás 2023. őszén is - www.otthonkiallitas.hu

Kapcsolódó cikkek

Tágas olaszországi rezidencia felújítása - Indusztriális loft stílusú lakás - Lakásfelújítás

Tágas olaszországi rezidencia felújítása

Ha szívesen kombinálsz fehér-fekete-barna színeket, ez a cikk neked íródott.

Lakásfelújítás játékos modernizmussal és egy csepp történelemmel

Lakásfelújítás játékos modernizmussal és egy csepp történelemmel

Egy építész páros lakásfelújításáról olvashatsz a cikkben.

Meglepő változásokat hozott a járvány 2022 konyhatrendjeiben

Meglepő változásokat hozott a járvány 2022 konyhatrendjeiben

Terrakotta és zöld árnyalatai dominálják az idei konyhatrendeket.