Műanyag ablakcsere – ekkor éri meg!

Vajon mikor jön el az a pont, amikor elég? Elég a régi ablakokból, elég a huzatosságból, elég a szigetelés részleges vagy teljes hiányából? Nos, az esetek többségében általában télen telik be a pohár, mert akkor a leginkább kézzel fogható és bőrön érzékelhető a hiány. A minőség hiánya. Még jó, hogy ez viszonylag könnyedén és gyorsan orvosolható.
Műanyag ablakcsere – ekkor éri meg!

Mi a megoldás?

Természetesen a műanyag ablakcsere. Egyetlen egyszer kell meghozni ezt a döntést, aminek a pozitív utóhatása éveken, sőt évtizedeken át élvezhető. Sokan azért tartanak ettől, mert tévesen azt gondolják, hogy túl sok lemondással jár. Pedig erről szó nincsen. Maga a beszereltetés szakmai háttérrel tempós és eredményes. Rombolás és pusztítás helyett valami új, valami igazán hasznos épülhet. Hiszen mi az, ami a cserével egyetemben bezsebelhető? Pazar hő- és hangszigetelés, és természetesen vonzó külső.

Manapság a szigetelés megléte aranyat ér. Amikor mindenki a rezsi csökkentésén ügyködik, akkor ezzel az elhatározással tulajdonképpen bebiztosíthatóak az alacsony költségek. Hogy miért? Azért, mert lényegesen kevesebb energia felhasználásával jelentős hőérzet javulás érhető el. Amiről egyébként a hőmérő higanyszála is hűen tanúskodhat.

Mikor jön el az idő?

A nyílászáró csere akkor a legalkalmasabb, amikor megérik az elhatározás. Nem éri meg megvárni azt a pontot, amikor már mindenből elég. Nem éri meg kivárni a magas számlák beérkezését. És nem éri meg halogatni a döntés meghozását. Már csak azért sem, mert maga a folyamat nem jár együtt semmiféle felfordulással, kezelhetetlen események sorával, és nem igényel tetemes mennyiségű időt, energiát.

Mindennek tetejében a vonzó külső is borítékolható, ami nem egy utolsó szempont. Az ablakok szerves részét alkotják a ház megjelenésének, s ez még akkor is fontos információ, ha történetesen társasházról vagy panelről van szó. Mert a harmonikus összhatás mindenkinek jár, kivétel nélkül. A tartósság pedig új szintre emelhető, lévén a műanyag ablakok strammsága nem pusztán pár évre szól. Az élettartamuk évtizedekben mérhető! Mégpedig huzatosságtól mentes évek sorában.

Kapcsolódó cikkek

Tágas olaszországi rezidencia felújítása - Indusztriális loft stílusú lakás - Lakásfelújítás

Tágas olaszországi rezidencia felújítása

Ha szívesen kombinálsz fehér-fekete-barna színeket, ez a cikk neked íródott.

A költözés előtt megfontolandó dolgok

A költözés előtt megfontolandó dolgok

A lakásköltöztetés során több dolgot is szem előtt kell tartania.

A belső tér, a falak és a mennyezet festésének gyakorisága

A belső tér, a falak és a mennyezet festésének gyakorisága

Szakértők szerint, nem minden egyes helyiséget szükséges a lakásban minden alkalommal újrafesteni. A konyha és a fürdőszoba igényelhet több festést.