Tegyük rendbe, hogy mit is jelent a fix ár!

Az árképzés minden cég életében kulcsfontosságú. És minden ügyfél számára elsőbbséget élvez. Nem mindegy, hogy melyek azok az összegek, amik végül meghatározókká válnak. Nem mellékes, hogy a számlák kifizetésekor hány nulla sorakozik a számsorban.
Tegyük rendbe, hogy mit is jelent a fix ár!

Teljesen természetes, hogy a megbízhatóság egyik alapját a kiszámíthatóság adja. Erre várnak, vágynak a legtöbben. S közben olyan sokan csalódnak, mert egyes vállalatok hajlamosak elkapkodni a díjak megállapítását. Aztán ennek folyományaként fordulhat elő, hogy mondjuk a harmincezer forintos kezdő költség a végére duplájára duzzad. Ez nem a normális ügymenet, tehát nem beletörődni kell, hanem keresni egy megbízható gárdát! Mutatjuk máris, mit is jelent a fix árképzés!

A fix ár létezik?

Igen, létezik. Viszont nem egészen abban a formában, ahogyan azt a legtöbben gondolják. Úgy nem létezik, hogy meg sem hallgatjuk, mi a gond és rávágjuk, hogy húszezer. Ez nem árképzés, hanem felelőtlenség és tiszteletlenség. Ellenben a duguláselhárítás fix áron nem délibáb akkor, ha rendelkezésünkre áll elegendő információ a kép körvonalazásához. Nézzünk egy konkrét példát, hiszen így a legbeszédesebb a történet.

Akad egy mosogató, ami bizony nem a legjobb formáját nyújtja. A lefolyó láthatóan nem lelkesen fogadja magába a leengedésre váró vizet. A dugulás ugyan nem teljes, mert még némi lefelé csordogálás érzékelhető, de ez édes kevés az elégedettséghez. Ekkor jövünk mi. A telefonos egyeztetés során kikérdezzük a részleteket. Milyen a konyha felépítése? Mi jellemzi a lakást, milyen típusú például? Maga a probléma, a jelenség mióta áll fenn? Hogyan írható körül a leginkább beszédes módon? Mik a tünetek, amik vitathatatlanul érzékelhetőek?

Ha ezek az információmorzsák összeállnak, akkor máris adott egy helyzet, ami egészen jól felvázolható. Ha pedig megvan maga a gond, akkor egyúttal a megoldás is felsejlik. Innentől kezdve pedig az árképzés fixnek mondható. Ugyanakkor ez kilencven százalékos megingathatatlanságot jelent, mert tíz százalékot mindig hagyunk a váratlan fejleményekre. Mert nyilván, mivel rengeteg tapasztalattal büszkélkedünk, ezért általában a diagnózisaink stimmelnek. Viszont a helyszínen adódhatnak egyéb tényezők, amik árnyalják a képet. Ellenben nem jelentős mértékben. Tehát arról szó sem lehet, hogy az előre beígért ár végül a háromszorosára növekszik.

A költségek tovább kurtíthatóak?

Igen! A karbantartás segítségével mindenképpen! A kapcsolat menüpont alatt megtalálhatóak az elérhetőségeink. A vízhálózat ellenőrzése előre lebeszélhető, a dátumok ilyen módon akár egy évre is befixálhatóak. De miért éri meg erre költeni?

Sokan úgy gondolják, ha nincs gond, akkor a kiadás felesleges. Csak hogy ez legfeljebb rövid távon igaz úgy, ahogy, de távlatokban gondolkodva semmiképpen sem. Lévén a prevenció közbenjárásával a jövőbeni súlyos fennakadások egy az egyben kivédhetőek. Vagyis komoly összegek takaríthatóak meg úgy, hogy a karbantartás időről időre főszerephez jut. A tervezés olyan taktika, aminek a megtérülése sokszoros!

Kapcsolódó cikkek

Tágas olaszországi rezidencia felújítása - Indusztriális loft stílusú lakás - Lakásfelújítás

Tágas olaszországi rezidencia felújítása

Ha szívesen kombinálsz fehér-fekete-barna színeket, ez a cikk neked íródott.

Sötétítők könnyű felszerelése

Így szereld fel könnyen a sötétítőket

A sötétítők felszereléséhez néha jól jön egy kis segítség. Mi most ebben adunk tanácsot a cikkünkben.

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

A modernitás egyik kulcsgondolata a jobbá varázslás. Vagyis mindig valami jobb beépíttetése, alkalmazása, a minél több előny megtapasztalásához.