Tetőablak - egy egyszerűen speciális megoldás

A házakban, lakásokban, energetikai, egészségügyi és kényelmi szempontból is fontos lehet a megfelelő mennyiségű és minőségű nyílászáró megléte.
Tetőablak - egy egyszerűen speciális megoldás

Ez mindenki számára alapvető igény, bizonyos helyiségek, például a tetőterek azonban speciálisabb megoldásokat kívánnak.

Éltető levegő és fény

A lakóterek komfortjához számos különböző dolog hozzátartozik, ám kevés annyira összetett hatásokkal bíró elemről beszélhetünk, mint amilyenek a nyílászárók. Ezek a precízen megtervezett üvegfelületek, ablakok, vagy épp ajtók ugyanis műszaki és kényelmi szempontból egyaránt fontos részét képezik a háztartásoknak. Megfelelő szigetelőképességüknek, a jó minőségű üvegnek és a megfelelő árnyokolási megoldásoknak köszönhetően télen-nyáron képesek javítani a házak energetikáját.

Emellett pedig lényegében átjárókat képeznek a külvilág felé, melyen keresztül a természetes napfény és a friss levegő is bejuthat a szobákba. Ezek pedig a kényelmi szempontok mellett egészségügyi tekintetben sem elhanyagolható tényezők. A lakóterek levegőjének cseréje, frissítése, illetve a napsugarak jótékony hatása ugyanis nélkülözhetetlen. Az ablakok kérdése általában nem okoz különösebb problémát, ám bizonyos helyiségekben, például tetőterekben speciális megoldások szükségesek. A Roto tetőablak kínálata erre kínál megoldásokat.

Speciális területek

A tető- és padlásterek sok lakóház sajátjai, ám nem minden esetben valósul meg kihasználtságuk. Sokszor már építéskor kialakítják ezeket a tereket, ám nem mindig számolnak vele lakóhelyiségként. Idővel aztán előfordulhat, hogy szükségből vagy egyszerű igényből fakadóan mégis szükség van a plusz térre, ekkor pedig már képbe kerül a tetőablak is, mint nélkülözhetetlen kiegészítő. És hogy miért is számít speciális területnek a tetőtér? Elsősorban a kialakítása és a szokatlan szögei miatt.

Egy átlagos nyílászáró ugyanis jellemzően abszolút síkban, függőlegesen kerül beszerelésre, a falakhoz illeszkedve. Egy tetőablak esetén ugyanakkor kénytelenek vagyunk követni a tető dőlésszögét, mely a beszerelés, illetve a nyithatóság szempontjából is különlegesebb terepet teremt. A tetőablak kínálatban szerencsére jellemzően már beépítésre kész, tokkal és minden szükséges alkatrésszel ellátott termékekkel találkozunk, így a tetőtéri szellőzés megoldása is probléma nélkül történhet.

Megoldások a komfortért

A tetőablak beépítése lényegében nem lehetőség, hanem szükség, hiszen a tetőterek szellőzésének és fénnyel való ellátottságának megoldása a lakótérré alakítás alapfeltétele. A kínálatban természetesen több opciót találhatunk, mely által lényegében személyre szabhatók a nyílászárók. Az egyik fontos szempont a nyitás iránya, illetve annak mechanizmusa, mely elsősorban kényelmi kérdés, de adott esetben a tető dőlésszöge is meghatározhatja azt. Emellett pedig különféle tetőablak kiegészítők is beszerezhetők.

Az egyik leggyakrabban vásárolt és leghasznosabb kiegészítőnek mindenképpen a fényzáró rolók számítanak, melyek segítségével könnyedén szabályozható a tetőablakon keresztül a szobákba áramló fény mennyisége. Ez nyáron komoly előnyt jelenthet a meleg elleni védekezésben, de a fényszabályozás más szempontból is fontos lehet. A rolók és ablakkeretek több színben érhetők el, ezzel is lehetővé téve, hogy azok kinézete teljes mértékben illeszkedjen a ház vagy épp a tető megjelenéséhez.

Kapcsolódó cikkek

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

A modernitás egyik kulcsgondolata a jobbá varázslás. Vagyis mindig valami jobb beépíttetése, alkalmazása, a minél több előny megtapasztalásához.

Tágas olaszországi rezidencia felújítása - Indusztriális loft stílusú lakás - Lakásfelújítás

Tágas olaszországi rezidencia felújítása

Ha szívesen kombinálsz fehér-fekete-barna színeket, ez a cikk neked íródott.

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni és milyen szempontok szerint érdemes vásárlásra készülni.