Milyen egy modern cserépkályha?

Ha meghalljuk a cserépkályha kifejezést, akkor egy barna vagy vöröses árnyalatú, téglatest alakú cserépkályha jut eszünkbe róla, ami nagyon jól üzemel, jól melegít ha szakember építi fel.
Milyen egy modern cserépkályha?

Napjainkban azonban egy modern cserépkályhának alkalmazkodnia kell a lakberendezés stílusához, a bútorok színéhez, formájához. A kályhák ajtajai inkább nagy méretű üveges ajtók, nem mint régi fajta vasból vagy ötvözetből készült kis méretűek, amelyek kevésbé felelnek meg a mostani lakberendezési elveknek. Abban az esetben is érdemes szakemberhez fordulni ha cserépkályhát kell bontani, hiszen nem mindegy, hogy a bontás után marad-e valami használható a cserépkályhából.

Hogy néz ki egy modern cserépkályha?

Manapság a kályha megjelenése a legfontosabb tényező, illeszkednie kell a szoba vagy az egész lakás hangulatához, stílusához és a többi bútorhoz. Éppen ezért a modern cserépkályhák esetében már nagyon sokféle formát és csempeburkolatot tudnak készíteni, ami egészen más érzetet kelt, mint a régebbi cserépkályhák.

A legkeresettebb stílus jelenleg a minimál stílusú kályhák, amelyek mellőznek mindenféle díszítő elemet, rendezett, átlátható lakásbelsőt biztosítanak az ott élőknek. Egyszerű a cserépkályha kivitelezése, letisztult a formája, ami szükséges is ahhoz, hogy a hasonló stílusban berendezett lakás belsőhöz igazodjon. A kályha építése előtt célszerű helyszíni felmérést végeztetni, hogy a megfelelő forma és szín kiválasztásával a lehető legjobb formát építsük be a házba. A minimalista stílusú cserépkályha olyan tökéletes hőleadással rendelkezik, hogy egy sarokba helyezett oszlop kályhával ki lehet fűteni egy 30-40 négyzetméteres lakrészt.

Hogyan működik a modern cserépkályha?

A belső működését tekintve a cserépkályha az égés során nem a szoba levegőjét használja fel, hanem egy külön légcsatornán keresztül jut az égéshez szükséges levegő a tűztérbe, ezt nevezik zárt égésterű vagy bio tűztérnek. Miután a tűztérben magasabb hőmérséklet keletkezik kevesebb káros anyag kerül a levegőbe. A környezettudatos életmód is hozzájárul ahhoz, hogy a modern cserépkályhák újra népszerűek lettek és a technikai újításokkal még sokkal népszerűbbé váltak.

Megfelel-e egy passzívházban a cserépkályhával történő fűtés?

A környezettudatos életmód részévé vált, hogy az új építésű házakat passzív házként építik meg. Fontos ebben az esetben, hogy 100% megújuló energiaforrással működő fűtéssel lássák el és mivel a tűzifával történő fűtés a legfenntarthatóbb fűtési mód, igen kicsi az energiaigénye, ezért tökéletesen megfelel egy passzívházba.

Nagyon lényeges eleme a cserépkályhával történő fűtésnek, hogy nem a lakás levegőjét használja fel az égés során, ezért a belső felépítése is modernnek számít, nem csak a külseje.

Összegezve

A modern cserépkályhák - is csakúgy mint az elődeik - továbbra is alkalmasak a legmodernebb otthonok fűtésére. A minimalista stílusú cserépkályhák működése még egyszerűbb, mint az eddigiek és miután 100 %-ban megújuló energiaforrással működik a passzív házakba is bátran ajánlható.

Kapcsolódó cikkek

Milyen egy modern cserépkályha?

Milyen egy modern cserépkályha?

Ha meghalljuk a cserépkályha kifejezést, akkor egy barna vagy vöröses árnyalatú, téglatest alakú cserépkályha jut eszünkbe róla, ami nagyon jól üzemel, jól melegít ha szakember építi fel.

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

A modernitás egyik kulcsgondolata a jobbá varázslás. Vagyis mindig valami jobb beépíttetése, alkalmazása, a minél több előny megtapasztalásához.

Különböző típusú kandallók

Különböző típusú kandallók

A kandallók sokféle stílusban, formában és anyagból készülnek.