Miért az elektromos fűtés legyen a befutó?

Otthonunk modernizálása során, új életterünk biztonságos és környezettudatos fűtéseként eshet a választás erre a megoldásra. De miért döntsünk az egyik legmagasabb árú energiaforrás mellett? Mi az,amivel többet tud számunkra nyújtani, mint a hagyományos megoldások? Megéri-e nekünk, ha felforgatjuk az otthonunkat egy új rendszerért?
Miért az elektromos fűtés legyen a befutó?

A válasz több szempontból is magától értetődik, de a következőkben alaposabban is szemügyre vesszük az előnyös tulajdonságait ennek a modern fűtési technológiának. Először is érdemes tudni, hogy nem egyféle elektromos fűtés létezik, hanem különféle formáival találkozhatunk, léteznek mennyezeti, padló- vagy falfűtések, illetve valamilyen fűtőegységes változatok, a használatuk pedig akár vegyesen is megoldható. Nem elhanyagolható módon, a család legmodernebb tagjaként, ide tartoznak a fűtőfóliák is.

Környezettudatosság szempontjából az infrafűtés ideális választás lehet mindenki számára, hiszen ha napelemmel együtt telepítik otthonunkba, akkor úgymond leválhatunk a köldökzsinórról, és nem kell a szolgáltatótól függenünk, mindemellett pedig akár nullára redukálhatjuk a költségeinket, arról nem is beszélve, hogy a kényelmünk nem károsítja a természetet sem. Persze, nem mindenki tudja ezt a napelemes lehetőséget kihasználni, ennek ellenére is érdemes számításba venni, hiszen egy fejleszthető rendszerről van szó, így akár a későbbiekben is dönthetünk majd úgy, hogy ezt a megoldást is bevonjuk a már bevált fűtési megoldásunkba.

További súlyos érvek az elektromos fűtés mellett, hogy olyan esetekben is használható, amikor például a kémény kiépítése nem megoldható. Hasznos lehet olyan helyeken, ahol a fűtés téliesítésével nem bajlódnánk, mivel csak alkalomszerűen használt épületről, például nyaralóról, garázsról, műhelyről, sufniról van szó. A hagyományos gázfűtéssel szemben komfortosabb hőérzetet biztosítanak ezek az eszközök, eközben pedig gazdaságos energiafelhasználással működnek.

A döntéskor fontos figyelembe venni, hogy mik az igényeink, mekkora alapterületre,milyen rendszerességű használatra, esetleg kombinált megoldásra van-e szükségünk. Mivel ez egy nagyon sokoldalú technológia, könnyen megtaláljuk a számunkra ideális típust, a fűtőfóliák pedig remekül telepíthetőek, gyorsan elkészülnek, de hosszú távon kiszolgálnak majd, a kedvező ár pedig nem határozza meg a későbbi kiadások mértékét, hiszen ahogy az előbbiekből már kiderült, gazdaságosan használható, akár költségek nélkül is, ha a napelemmel való kombinálás megoldható a számunkra.

Akár modernizáljuk otthonunkat, akár az első építkezéskor keresünk megoldást, a fűtófólia csendes, sokoldalú és biztonságos opció, kétségtelenül korszerű, de emellett végtelenül megbízható.

Kapcsolódó cikkek

Sötétítők könnyű felszerelése

Így szereld fel könnyen a sötétítőket

A sötétítők felszereléséhez néha jól jön egy kis segítség. Mi most ebben adunk tanácsot a cikkünkben.

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

A modernitás egyik kulcsgondolata a jobbá varázslás. Vagyis mindig valami jobb beépíttetése, alkalmazása, a minél több előny megtapasztalásához.

A tetőjárda is járórács

A tetőjárda is járórács

Tetőjárda. Nem egy gyakori elem, nem? És tényleg ritkán találkozunk vele hétköznapi felhasználásban.