Hogyan alakítsunk ki kerti sütödét a teraszon?

Ha ősz, akkor grillezés, kerti sütés és főzés és persze partik és italozások. Ki ne szeretne esténként egy kis időt tölteni a kellemes levegőn, ahol aztán egy ízletes vacsorát fogyaszthatunk el? Ehhez azonban szükség van egy jól kialakított sütödére, akár a teraszon is. Lássuk, hogyan lehetséges mindez!
Hogyan alakítsunk ki kerti sütödét a teraszon?

Tippek a kerti grillezéshez

Ahhoz, hogy stílusos és praktikus területet rendezhessünk be, szükség van pár eszközökre. Az első és legfontosabb egy kontaktgrill prémium minőségben, amelyet számos webáruházból is beszerezhetünk. De vajon milyen tippeket érdemes megfogadni, ha hasonlóban gondolkodunk?

1. Tipp: Ne az olcsó termékeket válasszuk!

Akadnak olyanok, akik szeretnek túlbonyolítani még egy olyan egyszerű és dolgot is, mint a kinti sütögetés. Ebben az esetben sokszor találkozhatunk fémből készült bográcsállvánnyal, ami rendkívül praktikus és gyorsan felállítható eszköz. Ugyanez igaz a grillezni vágyók esetében is, akik általában megveszik az első olcsó változatot, ami aztán egy idő után megadja magát. Pontosan ezért érdemes jól megválasztani azt, hogy mit is rendelünk meg online.

2. Tipp: Figyeljünk a méretekre!

Sok esetben kérdéses a terület mérete, amit az határoz meg, hogy mit is készítünk odakint a legtöbbször. Egy nagyobb család esetében ugyanis nem túl praktikus egy kisebb hordozható változat, hiszen ebben az esetben a többiek csak álldogálva várják, hogy végre meglegyen az első adag hús. Ilyenkor jobb egy nagyobb grill mellett dönteni, hiszen így egyszerre nagyobb mennyiségű adagot is készíthetünk, közben pedig kellemeset lehet beszélgetni a teraszra beszerzett nagyméretű kanapén.

3. Tipp: Ne feledkezzünk meg az árnyékról sem!

Amennyiben nem tervezünk tetőt, vagy nincs a teraszon árnyékoló, érdemes elgondolkodni annak beszerzésén. Hiába akarunk este sütögetni, lesznek majd olyan napok, amikor inkább ebédet készítenénk a szabad levegőn, főleg a hétvégi időszakban. Ehhez azonban az kell, hogy ne egész délután a tűző napon kelljen várni az első adag húsra. Fontos azonban, hogy a növényeket vigyük távol a tűztől, a levelek semmi esetre se lógjanak rá a grillre.

4. Tipp: A fa tárolásának megoldásai

A legtöbb esetben, amikor kerti sütödét alakítunk ki, megfeledkezünk arról, hogy a fát tárolni is kell valahol. Fontos, hogy ez fedett legyen, hiszen csak így tartható szárazon. Ha azonban faszént vagy brikettet használnánk, akkor azt inkább zárt térben tartsuk, mert ezek még a levegőtől is megszívhatják magukat.

Összegezve

Ki ne vágyna egy kényelmes kerti sütödére, ahol az egész családot elláthatjuk finomabbnál finomabb falatokkal? A kialakításához megosztottunk pár tippet, amivel bízunk benne, hogy jóval praktikusabb területet hozhatunk létre a szeretteink számára.

Kapcsolódó cikkek

Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

Az öt legmutatósabb kertiút-burkolat

A burkolatokra minden udvarban szükség van. A Gardena szegélynyíró alkatrészek webshopból is beszerezhetőek, amik megkönnyítik a kert gondozását.

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Ebben az évben az időjárás eddig nem kényeztetett el minket. A szép napok inkább csak itt-ott fordultak elő, de a levegőben már érezni a nyarat, és a napsugarak is egyre erőteljesebben bújnak elő a felhők mögül.

Mennyibe kerül egy dézsafürdő fenntartása?

Mennyibe kerül egy dézsafürdő fenntartása?

A dézsafürdő költségei magukban foglalják a víz- és fűtési költségeket, a vegyszereket és a biztosítást.