Kiadó szobák egyetemistáknak – otthon néhány négyzetméteren

A személyiséget, ízlésvilágot tükröző saját élettér kialakítása iránti igény korosztálytól függetlenül benne van az emberben.
Kiadó szobák egyetemistáknak – otthon néhány négyzetméteren

Mindez elsőként akkor jut fontosabb szerephez, amikor a szülői háztól huzamosabb időn keresztül távol tartózkodunk. A kollégiumi szobák szűkös lehetőségei korrekt árakkal társulnak, ám nem mindenki olyan szerencsés, hogy bekerüljön. Ilyenkor nem marad más, mint az albérlet keresése, és a mostanában horror albérleti díjak szétosztása a lakótársakkal.

Nem mindegy, kik a lakótársak!

A Professional Premium Property Zrt. szakemberei jól tudják, hogy az együttélés bizony komoly konfliktusokat szülhet. Ezek leginkább az ellentétes életritmusból, személyiségből, a felsőfokú tanulmányokhoz való hozzáállástól függ. Tény, hogy sokaknál a szorgalmi időszak még mindig a végeláthatatlan bulizásról szól. A tanulmányok jellege azonban megkövetelheti, hogy a vizsgaidőszak kezdetéig is a tudatosság és minél több tudás begyűjtése kerüljön a középpontba. Vannak olyan cégek, amelyek többféle szűrő alapján választják ki azokat a jelentkezőket, akik összepasszolnának a felsorolt szempontokból az ingatlanbérlés során.

A saját fürdős lakrészek is nagyon mennek!

A tapasztalatok azt mutatják, hogy sokan éppen a másokkal szembeni bizalmatlanság és az együttélés nehézségei miatt inkább a saját lakrészek piacán nézelődnek. A fürdőszobával felszerelt, akár több helyiséget is magába foglaló lakrészek a saját élettér nagyobb alapterületen való kialakítását teszik lehetővé, ám mégsem kerül a dolog annyiba, mintha egy teljes ingatlan bérléséről lenne szó. A korrekt szerződéses háttér és a számlaképesség nagy előnynek számít, de a mai fiatalok a jól felszerelt konyháról sem mondanának le.

A szerződésben rögzített információk kiterjednek a bérlő és a bérbeadó jogaira, kötelezettségeire, így félreértések és bonyodalmak nélkül történhet a mindkét fél számára gördülékeny együttműködés.

Otthonteremtés kevés anyagi ráfordítással?

Ha albérletről van szó, és az egyetemisták néha igencsak szűkös anyagi lehetőségeiről, akkor sem kell lemondani az otthonos környezetről. A másodkézből beszerzett bútorok egyéni igényeid szerint alakíthatók öntapadós bútortapétával. A DIY megoldások nagy népszerűségnek örvendenek. A lakástextíliákat olcsón beszerezheted second hand üzletekből. Ha rajongsz a képekért, de nem fúrhatod tele a falat, akkor jó ötlet lehet a nagyméretű kereteket a falnak támasztva elhelyezni. A Pinterest megszámlálhatatlan ötletes tippel áll rendelkezésre, inspirálódj online!

Mi a helyzet az árakkal?

Budapesten és a vidéki egyetemi városokban igen magas árakkal találkozhatnak az érdeklődők. Mostanra a legtöbb hallgató már rábukkant leendő albérletére, de ha még mindig a keresés fázisában vagy, akkor érdemes belehúznod. Ez persze nem azt jelenti, hogy az első ajánlatra le kellene csapnod. A jogi kötőerővel bíró szerződéses háttérről semmiképp sem célszerű lemondani, ennek hiányában ugyanis kellemetlen meglepetések érhetnek. Míg Budapesten 250 ezer körül mozognak az albérletek, addig a vidéki nagyvárosokban akár 150 ezer forinttól is találhatsz megfelelőt. A legtöbbeknek mindez még munka mellett sem könnyen kigazdálkodható, ezért a lakótárs beszervezése mellett nem érdemes elmenni. Egyébként sokan keresnek zárható kiadó szobát, lakrészt, ahol szintén privát szférát teremthetsz. Ha csak egyetlen évre szól a szerződés, akkor is megéri a lakberendezésre és a dekorációra hangsúlyt helyezni, hiszen ez lesz az a hely, ahol pihensz, feltöltődsz, vagy éppen a vizsgaidőszak megpróbáltatásira készülsz.

Amennyiben pedig a céged keres albérletet, ne keress tovább, székhely szolgáltatást biztosít számodra a Logosz.

Kapcsolódó cikkek

Kiadó szobák egyetemistáknak – otthon néhány négyzetméteren

Kiadó szobák egyetemistáknak – otthon néhány négyzetméteren

A személyiséget, ízlésvilágot tükröző saját élettér kialakítása iránti igény korosztálytól függetlenül benne van az emberben.