Híres festők híres szobái a valóságban

A festőművészek előszeretettel ábrázolnak olyan tárgyakat, szimbólumokat, élettereket műveiken, melyek gyakran a saját életüket reprezentálják. Ismerünk számos szobabelsőről készült festményt is, amik a festő aktuális élethelyzetét tükrözik. Ennek egy tovább gondolása az a rekonstruálás, amit a HomeAdvisor készített.
Híres szoba-festmények a valóságban

Ha egy festő (főleg, ha világhírű festő) megalkotja, és a közönség elé tárja saját életmódját, privát életterét, az valójában a közönség befogadása a bizalmába, és egyeseknek nagy bátorság kell ahhoz, hogy ezt megtegyék.

Szerencsére nagyon sok híres festő fogadott minket a bizalmába, és mutatta meg egy-egy alkotáson keresztül, hogy milyen lakótérben él.



A HomeAdvisor, egy otthonok fejlesztésére kialakított szolgáltatás honlapján a NeoMam nevű kreatív ügynökség közzétett néhány rekonstruált, híres szobabelsőt. Valódi berendezéssel alkották újra a festményeket, és az biztos, hogy elég jól siekrültek.

Vincent van Gogh The Bedroom (1888) című festményén a világ elé tárja visszafogott szobáját, ezzel intim bepillantást nyújtva a magánéletébe. A művész azt mondta, hogy a festménnyel a nála jelenlévő békét és nyugalmat kívánja reprezentálni.

És íme a párja, az újraalkotott szoba:

Grant Wood a realista festő, akinek legismertebb műve az Amerikai gótika (1930), híres volt rejtélyes, titokzatos ábrázolásmódjáról, megmutatta nekünk bájos kis zugát, a Napfény a sarokban (1980) című festményén. Ennek az újragondolását is láthatjuk.

Az absztrakció úttörője Wassily Kandinsky 1909-es festménye volt, amikor is megmutatta a nagyvilágnak a saját étkezőjét az Interior (My Dining Room) című festményén.

A csupasz fa melegségének ábrázolása jellemzi az orosz Impresszionista Konstantin Korovin 1913-as festményét, az Interior-t. Korovin egyébként tájképeiről, portréiról és csendéleteiről volt igazán híres.

Roy Lichtenstein, a PopArt művész 1991-es Interiors című sorozata elegáns, hűvös szobabelsőket mutat be. Akkoriban ezeket a festményeket gyakran bútorhirdetésekre használták. Az érdekessége a festményeinek, hogy mindig megjelenik egy grafikai elem is a képein. Ezt is életre keltették a HomeAdvisornál.

Eduard Petrovich Hau gazdag, részletes, 1835-es akvarell festménye Alexandra Feodorovna császárné pihenőhelyét mutatja be. Az oroszországi Cottage Palace-ban található szobáról készült alkotás bemutatja nekünk az utolsó orosz császárné lélegzetelállítóan szép belső terét. A valóságban is gyönyörűen mutat!

Kapcsolódó cikkek

10 kedvenc termékünk az IKEA-ból

10 kedvenc termékünk az IKEA-ból

Svéd dizájn, amit mindnyájan imádunk. Cikkünkben bemutatjuk 10 kedvenc IKEA termékünket.

Möbel Mahler - Neu-Ulm, Németország - Európa legnagyobb bútoráruháza

Európa legnagyobb bútoráruháza

74 000 m2 eladóterület. Nagy kaland, élmény bevásárlás Budapesttől 840 km-re.

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Megan Winters munkáit ezer közül is könnyű megismerni.