Nappali berendezése: 8 tipp, hogy minden tökéletes legyen

Az otthonunk kialakításakor az egyik leglényegesebb helyiség a nappali.
Nappali berendezése: 8 tipp, hogy minden tökéletes legyen

Itt fogadjuk a vendégeket, barátokat, ismerősöket és itt töltjük a legtöbb időt a családunkkal. Hogy milyen stílusban szeretnénk kialakítani a szobát lehet, hogy nem is tudjuk, de a színek kiválasztásával általában tisztában vagyunk.

Milyen szempontok szerint rendezzük be a nappalit?

A továbbiakban ezeket a szempontokat áruljuk el. Kitérünk arra, hogy mit vegyél figyelembe, ha lakberendezésben gondolkodsz.

1. Kedvenc színek

Általában minden helyiséget meghatároznak a színek, és nem csak a falakon, hanem a bútorok, burkolatok, textilek színe is ugyanolyan fontos. A nappali berendezésekor vehetünk a fehér falakhoz sötét bútorokat, vagy fordítva. De választhatjuk egy szín több árnyalatát is. Válasszuk ki bátran a kedvenc színünket, a bútorokat kiválaszthatjuk ennek a színnek valamilyen árnyalatában és cserélgessük hozzá a kiegészítőket.

2. Formák

Vannak, akik szeretik a szögletes tárgyakat, de ha helyettük ívelt formákat választunk otthonosabb hangulatot teremt. Akár a dohányzóasztal akár a kanapé esetében. A négyzetes formák struktúrát teremtenek, a kerekek gyengédséget, de természetesen lehet a kettőt is keverni.

3. Sok fény

A természetes fény beáramlása meghatározott egy szoba esetében. Ha a helység fekvése, a nyílászárók mérete miatt a szoba sötétebb, a falak színével lehet javítani az összhatáson. A mesterséges fény ugyanúgy hangulatot hoz létre, ezért érdemes több rétegű fényforrásokat választani. Legyenek elérhető állólámpák, hangulatfények és egyéb fényforrások a nappaliban, így válogathatunk a fény erősségében a tevékenységünkhöz ideális fényviszonyok között.

4. Átlátható és átjárható elrendezés

A bútorok elrendezésekor fontos szempont a közlekedés, ne legyen zsúfolt a szoba, kényelmesen elférjünk. Ügyeljünk arra, hogy a szoba látványa minden oldalról egységesnek hasson.

5. Célszerűség

A nappali berendezése során a legfontosabb kérdés, hogy mi lesz a fő funkciója a szobának? Van aki a párjával sorozatokat néz, van aki bulit rendez a nappalijában és van aki a gyerekekkel legózik itt. Ez alapján válasszunk szőnyeget, bútort, tárolókat. Fontos kérdés, hogy tisztítható-e a kanapé kárpitja, főként ha sokan fordulnak meg nálunk, esetleg gyerekek vannak a családban.

6. Változatos anyagok

A különféle anyagok használata izgalmas végeredményt eredményezhet, érdemes lakberendező tanácsát kérni a kaotikus hatás elkerülése miatt. A márvány, a beton, a bőr, a fém, a textilek mind helyet kaphatnak egy nappaliban, kombinálhatók egymással.

7. Saját stílus

Nem mindenki tudja meghatározni, hogy mi az a stílus amiben kényelmesen érzi magát, ebben szakemberek és különféle tervezőprogramok tudnak segíteni. A berendezés összeválogatása során a nagyobb darabok és kiegészítők összeválogatása könnyebb ha ismerjük, hogy milyen stílus a nekünk tetsző.

8. Különleges elemek

Jó megoldás még, ha nemcsak a hagyományos, hanem a különleges elemekre is ügyelünk. Ilyen például egy cserépkályha, ami persze nem minden otthonban valósítható meg, de ahol igen, ott sokkal varázslatosabbá tudja tenni a teret. Cserépkályha építését megbízhatóan, szakembertől, egész Európa területén belül, a cserepkalyha.hu weboldalon található feltételekkel végzik.

Összegezve

Nappalink berendezésekor elsősorban nekünk kell eldönteni, milyen színű, stílusú, mennyire célszerű szobát szeretnénk. Természetesen egy lakberendező nagyon sokat tud segíteni, ha nem áll össze az elképzelésünk, célszerű igénybe venni a segítségét.

Kapcsolódó cikkek

Étterem design: 51fifteen

Étterem design: 51fifteen

A márvány, a fehér, a fekete, a szürke és az arany modern darabok használatával szemet gyönyörködtető kombinációt alkotnak.

Möbel Mahler - Neu-Ulm, Németország - Európa legnagyobb bútoráruháza

Európa legnagyobb bútoráruháza

74 000 m2 eladóterület. Nagy kaland, élmény bevásárlás Budapesttől 840 km-re.

10 kedvenc termékünk az IKEA-ból

10 kedvenc termékünk az IKEA-ból

Svéd dizájn, amit mindnyájan imádunk. Cikkünkben bemutatjuk 10 kedvenc IKEA termékünket.