Öt tipp, amivel skandináv hangulatot csempészhetsz otthonodba

Az észak-európai országokban még több energiát és pénzt fektetnek az emberek lakásuk otthonos kialakításába.
Skandináv stílusú lakberendezés

Az észak-európai országokban az emberek a legtöbb energiát és pénzt a lakásuk otthonos kialakításába fektetik bele, hiszen számukra az otthon az a hely, ahol kikapcsolódnak, feltöltődnek energiával, és olyan emberekkel vannak együtt, akik a legfontosabbak számukra.

Ebben a cikkben összegyűjtöttünk öt olyan tippet, amivel könnyedén átváltoztathatod lakásod igazi skandináv stílusú otthonná.1, A világítás az első, és legfontosabb dolog

Az első és legfontosabb dolog, hogy rengeteg fény jöjjön be a lakás összes szobájába, hiszen ezzel a módszerrel nem csak sokkal kiegyensúlyozottabban érzi magát az ember, hanem a szoba is sokkal nagyobbnak tűnik. Tudnunk kell, hogy a skandináv letisztult, egyszerű interior stílushoz hozzátartoznak a különböző típusú lámpák is, hiszen azon kívül, hogy kiváló kiegészíő a lakásba, télen mikor sokkal kevesebb fény jut be a szobákba, mondhatni létszükséglet egy jó világítással rendelkező lámpa. Ezen kívül a gyertyák elhelyezése a lakáson belül is nagyon nagy szerepet kap a skandináv stílusban, hiszen nemcsak, hogy fényt biztosít, hanem egyben egy nagyszerű kiegészítő, amivel kellemes illatot és hangulatot varázsolhatunk az otthonunkba.

2, Ideális bútorok választása

Amikor erről a stílusról beszélünk, fontos tudni, hogy a bútorok csak és kizárólag a modern stílust képviselik, természetes árnyalatú színekkel, és ezen felül lekerekített élekkel rendelkeznek. A skandináv emberek a lehető legkevesebb tárgyat hagyják elől, hiszen a stílusnak köszönhetően nagyon nagy mértékben figyelnek az egyszerűségre. A legtöbben bútorokból kizárólag fehéret, bézst illetve szürkét választanak otthonukba, azonban kiegészítő színként használják a kéket és a feketét is.

3, A padló színe mindig világos legyen

A padló legtöbb esetben kemény fából készül, aminek színét természetes állapotában hagyják, vagy ha mégis szeretnének valamit változtatni rajta, akkor fehér színűre festik, hiszen ezzel világosítják, és vizuálisan is bővítik a teret. A legtöbben fürdőszobájukba padlófűtést helyeznek el, hiszen a téli időszakban sokkal kellemessebb érzés egy meleg padlón állni4, A kiegészítők fontossága

A skandináv belsőépítészetben a bútorok mindig világos színűek, azonban fontosnak tartják a színes, de letisztult kiegészítőket is. A friss virágokat nem luxusnak tartják, hanem a lakás olyan elemének, ami szükséges egy ember életében. A legtöbben minden héten vesznek egy friss csokor virágot, ami az adott idényben kapható hiszen nemcsak, hogy szépek, de a lakás levegőjét is nagyszerűen tisztítják.

5, Nagy ablakok és melegséget nyújtó textilek

Ahhoz, hogy minél több fény jöjjön be az ablakon, és kellemes, természetes világosság legyen a lakásban, az ablakpárkányokat teljesen szabadon hagyják, vagy ha valaki nagyon ragaszkodik hozzá, akkor virágokat és gyertyákat helyeznek el rajta. A skandináv országokban a dekoráción kívül az időjárás is teljes mértékben hozzájárul, hogy különböző textileket használjanak kiegészítőként az emberek. A legtöbb esetben gyapjú vagy puha pamut anyagokat használnak, hiszen az ilyen textilek nemcsak kellemes és megnyugtató érzést keltenek, de remek kiegészítők is az interior stílushoz.

Egyre több skandináviában található cég szállít Magyarországra nemcsak lakásdekorációs termékeket, hanem egyéb kiegészítőket is. Ilyen például a Trendhim nevezetű, dán online áruház, ahol rengeteg stílusú és fajtájú kiegészítő közül válogathatunk kedvünkre.

Kapcsolódó cikkek

Étterem design: 51fifteen

Étterem design: 51fifteen

A márvány, a fehér, a fekete, a szürke és az arany modern darabok használatával szemet gyönyörködtető kombinációt alkotnak.

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

Gamereknek készít bútorokat az IKEA - az ASUS a partner benne

A videójátékosok piacára is betört a svéd bútorgyártó.

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Lélegzetállító enteriőrök Megan Winters jóvoltából

Megan Winters munkáit ezer közül is könnyű megismerni.