Díszítsd a karácsonyfát egyedi díszekkel

Igaz még nincs itt a tél, de már most mindenki a karácsonyra készül, hiszen arra sose lehet elég korán elkezdeni a készülődést, legyen szó az ajándékok beszerzéséről vagy a díszítésről. Mostani cikkünkben megemlítjük, hogyan díszítsd a karácsonyfát egyedi díszekkel, hogy az idei fa még gyönyörűbb legyen.
Díszítsd a karácsonyfát egyedi díszekkel

Karácsonyfa stílusok

Rengetegen nem is sejtik, de már karácsonyfánk díszítésénél is rengeteg stílus közül választhatunk, ami idővel csak egyre több lesz. A legnépszerűbb stílusok az alábbiak lehetnek:

· naturalista

· fényes

· retro

· vintage

· szalagos

Abban az esetben ha szeretjük díszeinket cserélgetni és új stílusokat kipróbálni, nem árt ha mindegyik stílust kipróbáljuk egyszer hátha épp az fog tetszeni amiről nem is gondolnánk.

Naturalista karácsonyfák

Egyre népszerűbbé váltak napjainkban például a naturalista karácsonyfák, amik remek megoldást nyújtanak azok számára, akik odavannak a természetért és próbálják azt otthonukban is megmutatni. Előnye, hogy a naturalista díszeket akár mi magunk is elkészíthetjük így ha idén nem szeretnénk új díszeket vásárolni, ez remek megoldás lehet. Az alábbi díszeket készíthetjük el:

· szárított gyümölcskarikák

· csipkebogyó

· tobozok

· pattogatott kukorica girland

· fahéjrúdak

Szerencsére ezeket a dekorációs elemeket beszerezni sem nehéz és az áruk is nagyon kedvező. A díszeken kívül a fényfüzérről se feledkezzünk meg, hiszen az ad majd életet a fánknak.

Szalagos karácsonyfák

A szalagos karácsonyfák igazán csajosak és ahol több nő is van a házban mindenképp érdemes kipróbálni egyszer. Díszítéséhez a legfontosabb elem a masni, amiket elkészítve is megvásárolhatunk vagy akár mi magunk is megcsinálhatunk. A masnin kívül szükségünk van még egy pár gömb díszre és egy fényfüzérre is, hogy tökéletes legyen fánk.

Fényes karácsonyfák

A fényes karácsonyfák kifejezetten azoknak ajánlott, akik szeretik a minimalista stílust és ezt itt is szeretnék megtartani. Ennél a díszítésnél csupán egy csúcsdíszre és rengeteg fényfüzérre lesz szükségünk, ám ha túl hiányosnak érezzük a végeredményt, akkor egy pár apróbb dísszel nyugodtan lássuk el a karácsonyfát.

Retro karácsonyfák

Sokunk kedvence a retro stílus nemcsak öltözködés, hanem dekorációk terén is ahol a retro karácsonyfák sokunk szívében különleges helyet foglalnak el, hiszen gyerekkorunkra emlékeztetnek minket. Elmondhatjuk, hogy szerencsére ezek a díszek sosem mennek ki a divatból és valahol biztosan találhatunk megfelelő díszeket fánkhoz. Ne felejtsük el azt se, hogy itt nyugodtan rakhatunk szaloncukrokat is fánkra, ami az ünnepek végére úgyis szép lassan eltűnik róla. Emellett a karácsonyi kézműves ajándékok is jól mutathatnak ezeken a fákon. A lényeg, hogy kerüld a túl giccsességet ezen a téten.

Vintage karácsonyfák

A vintage stílus kedvelői semmiképp se hagyják ki ezt a karácsonyfa stílust, hiszen itt gyönyörű és elegáns fákat alkothatunk, amiket díszíthetünk gyöngygirlandal, csepp alakú díszekkel vagy esetleg tollakkal és csipkével is díszíthetjük fánkat.

Összegezve

A karácsonyfa díszítés tehát igazi művészet is lehet, a lényeg, hogy kerüld a giccsbe torkolló díszítéseket. Természetesen a fentieken kívül akár egészen egyedi saját stílusú fákat is alkothatsz, csináld magad díszekkel, vagy vegyes stílusokkal.

Kapcsolódó cikkek

Láttál már zsinórfonalat hobby webáruházban, de nem tudod, mire használd? Ha érdekel 7 dekorációs ötlet ennek az anyagnak a felhasználásával, kattints!

7 dekoráció zsinórfonálból

Láttál már zsinórfonalat hobby webáruházban, de nem tudod, mire használd? Ha érdekel 7 dekorációs ötlet ennek az anyagnak a felhasználásával, kattints!

Varázslatos virágdekorációk - Asztaldekorációk tavaszra

Pompás virágdekorációk

Otthonunkba csodaszép virágdekorációkat is készíthetünk. Ehhez adunk ötleteket.

Tökéletes szépségsarkok hölgyeknek - Stílusos fésülködőasztalok, sminkasztalok

Tökéletes szépségsarkok hölgyeknek

A fésülködőasztalodat és környékét varázsolhatod igazán trendivé.