A tetőjárda is járórács

Tetőjárda. Nem egy gyakori elem, nem? És tényleg ritkán találkozunk vele hétköznapi felhasználásban.
A tetőjárda is járórács

Nagy valószínűséggel az emberek 97-98%-a sosem hallott róla.

Ennek ellenére egy nagyon hasznos eszközről beszélünk. A használatával gyorsan, könnyen és biztonságosan megközelíthetővé válik a tető bármely olyan pontja, ahol tetőjárda került kialakításra mondjuk járórácsból.

A tetőjárda többek között az alábbi környezetben is használható:

- padlás járda

- kéményseprő járda

- tetőobjektumok megközelítését segítő járda

Érdemes azt hozzá tenni, hogy a tetőjárda bár járórács, az újabb kialakítások esetében mégsem a klasszikus rácsos szerkezetet találjuk kiépítve. Természetesen sok esetben a rácsos szerkezet is megtalálható.

Fontos a tetőkön a biztonság. Ehhez megfelelő járórácsra van szükség.

Manapság az előszeretettel alkalmazott tetőjárda lemezrácsokról elmondható, hogy fokozott csúszásmentességgel bírnak. A gyártók termékeik kialakítása során – haladva az idővel és alkalmazva a technika új vívmányait – olyan felületeket állítanak elő, melyek lehetnek lemezrács kialakításúak, felfelé domborított cakkos szelű felületekkel.

Érdemes még szót ejteni a tűzihorganyzott kialakításról. A tűzihorganyzott acél elemekből álló tetőjárda elemek egyszerűen szerelhetők, és felhasználásukkal gyorsan, könnyen és biztonságosan megközelíthetővé tehető a tető bármely pontja.

Ezek alkalmasak különböző tetőfelépítmények kialakítására, úgymint kéményseprő- és padlásjárdák, vagy akár biztonsági rácsok.

Kapcsolódó cikkek

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

A modernitás egyik kulcsgondolata a jobbá varázslás. Vagyis mindig valami jobb beépíttetése, alkalmazása, a minél több előny megtapasztalásához.

Meglepő változásokat hozott a járvány 2022 konyhatrendjeiben

Meglepő változásokat hozott a járvány 2022 konyhatrendjeiben

Terrakotta és zöld árnyalatai dominálják az idei konyhatrendeket.

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Az alábbi cikkben azzal foglalkozunk részletesebben, hogy hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni és milyen szempontok szerint érdemes vásárlásra készülni.