A tetőjárda is járórács

Tetőjárda. Nem egy gyakori elem, nem? És tényleg ritkán találkozunk vele hétköznapi felhasználásban.
A tetőjárda is járórács

Nagy valószínűséggel az emberek 97-98%-a sosem hallott róla.

Ennek ellenére egy nagyon hasznos eszközről beszélünk. A használatával gyorsan, könnyen és biztonságosan megközelíthetővé válik a tető bármely olyan pontja, ahol tetőjárda került kialakításra mondjuk járórácsból.

A tetőjárda többek között az alábbi környezetben is használható:

- padlás járda

- kéményseprő járda

- tetőobjektumok megközelítését segítő járda

Érdemes azt hozzá tenni, hogy a tetőjárda bár járórács, az újabb kialakítások esetében mégsem a klasszikus rácsos szerkezetet találjuk kiépítve. Természetesen sok esetben a rácsos szerkezet is megtalálható.

Fontos a tetőkön a biztonság. Ehhez megfelelő járórácsra van szükség.

Manapság az előszeretettel alkalmazott tetőjárda lemezrácsokról elmondható, hogy fokozott csúszásmentességgel bírnak. A gyártók termékeik kialakítása során – haladva az idővel és alkalmazva a technika új vívmányait – olyan felületeket állítanak elő, melyek lehetnek lemezrács kialakításúak, felfelé domborított cakkos szelű felületekkel.

Érdemes még szót ejteni a tűzihorganyzott kialakításról. A tűzihorganyzott acél elemekből álló tetőjárda elemek egyszerűen szerelhetők, és felhasználásukkal gyorsan, könnyen és biztonságosan megközelíthetővé tehető a tető bármely pontja.

Ezek alkalmasak különböző tetőfelépítmények kialakítására, úgymint kéményseprő- és padlásjárdák, vagy akár biztonsági rácsok.

Kapcsolódó cikkek

Ház vagonokból

Ház vagonokból

Marl-ban található, Kölntől 1 órára van.

Lakásfelújítás játékos modernizmussal és egy csepp történelemmel

Lakásfelújítás játékos modernizmussal és egy csepp történelemmel

Egy építész páros lakásfelújításáról olvashatsz a cikkben.

3 retro lakberendezési stílus, amely ismét hódít

3 retro lakberendezési stílus, amely ismét hódít

Lakásfelújítást tervezel Budapesten? Akkor ebben a cikkben megmutatjuk azokat a retro trendeket, amelyek ismét hódítanak a lakberendezés világában.