Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Egy ingatlan vásárlása koránt sem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik, hiszen számos tényezőre figyelnünk kell ezek között a leginkább arra, hogy hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni.
Hol és milyen ingatlant érdemes vásárolni?

Hol érdemes ma Magyarországon ingatlant vásárolni?

Legyen szó célokról vagy pénztárcánk méretétől, mindenkinek más ingatlan a megfelelő és ez város vagy település kérdésében sincs másképp, ám mégis a legfelkapottabbak között van 3 terület, ami tökéletes alapot nyújt akár befektetésre vagy magán célokra is.

Budapest

Budapest remek megoldás lehet, hiszen környéktől és kerülettől függően azoknak is jó megoldás, akik csendesebb nyugodtabb életre vágynak, de azoknak is remek, akik inkább a belvárosban telepednének le. Sajnos hátránya is van a Budapesti életnek, mint például a magas ingatlanárak és a stresszes nagyvárosi környezet, nekünk kell eldönteni, hogy számunkra ez megéri e.

Sopron, Győr és környéke

Sokan festői településnek tartják Győr-Moson-Sopron megyét, ami turisztikai szempontból is kiemelkedő és remek megoldás befektetésre szánt ingatlant vásárolni vagy akár új otthonunkat. Remek megoldás ez azok számára, akik Ausztriában dolgoznak hiszen így kiévezhetik a külföldi fizetést Magyarországon.

Balaton – azon belül is Keszthely

A Balaton minden Magyar számára egy varázslatos hely, ami legfőképp a kikapcsolódásra és kalandra emlékeztet minket. Keszthely egy csodálatos város, ahol nyáron és télen is egyaránt tele van élettel és lehetőségekkel, legyen szó vízi sportokról vagy bármilyen kirándulásról.

Milyen ingatlan vásároljunk?

Vásárlás előtt a legfontosabb, amit megkell tennünk, gondoljuk át hogy milyen célra is szeretnénk pontosan felhasználni az ingatlant. A legjobb ha az alábbi kérdéseket megválaszoljuk mielőtt vásárlásba fognánk:

Mi a vásárlás célja?

Mindenképpen lényeges kérdés, hogy a jövendőbeli otthonunkat keressük vagy inkább befektetést, az utóbbi esetében ki számára adnánk ki és milyen összegért. Ezeket mind érdemes mérlegelni

Milyen típusú ingatlant keres?

Fontos eldöntenünk, hogy milyen típusú ingatlant keresünk, ezek lehetnek ház, lakás vagy esetleg étterem és üzlethelyiség.

Melyik területnek mik az előnyei/hátrányai a leendő lakók számára?

Fontos tisztában lennünk azzal is, hogy milyen lehetőségek vannak a közelben, hiszen például egy családi otthon esetében fontosabb egy nyugodt, csendes környék, de fiatalabbak számára, akik szeretnének esténként kiruccanni és bulizni valószínűleg nem ez a jó megoldás.

Mekkora keret áll a rendelkezésre?

Keretünk meghatározza egyaránt jövőbeli ingatlanunk méretét és helyét is mivel egy nagyvárosban sokkal többe kerül egy ház, mint például egy faluban.

Mekkora időtávra tervez?

Fontos azt is eldöntenünk, hogy meddig maradnánk új otthonunkban párunkkal, például ha felnőttek a gyerekek, akkor is ott maradnánk? Abban az esetben ha bérbe adjuk gondoljuk át hogy hosszú távon szeretnénk-e ebből megélni.

Családi ház vagy újépítésű ingatlan?

Mostanában nem számítanak jó befektetésnek a családi házak, mivel rettenetesen drágák ezáltal nem lehet jó hozamot elérni velük. Az ár attól függően alakul, hogy a ház mennyire felszerelt és mekkora a mérete. A folyamatosan növekvő építési költségeknek köszönhetően pedig várható értéknövekedés az újépítésű ingatlanok területén is. A lakások, házak értékbecslése tehát minden esetben szóba jöhet, legyen szó családi házról vagy éppen újabb ingatlanról egyaránt.

Összegezve

Egy ingatlan vásárlása előtt számos dolgot végig kell gondolnunk, mint például hogy hol mennyiért és hol vásároljunk lakást és hogy saját otthonunk keresünk vagy bérbe adnánk.

Kapcsolódó cikkek

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

Modern fűtési tippek modern otthonokhoz

A modernitás egyik kulcsgondolata a jobbá varázslás. Vagyis mindig valami jobb beépíttetése, alkalmazása, a minél több előny megtapasztalásához.

A tetőjárda is járórács

A tetőjárda is járórács

Tetőjárda. Nem egy gyakori elem, nem? És tényleg ritkán találkozunk vele hétköznapi felhasználásban.

Ház vagonokból

Ház vagonokból

Marl-ban található, Kölntől 1 órára van.