Keverőtál, kanálmérleg, asztalterítő

A Tchibo webáruház heti ajánlatából válogattunk.
Keverőtál, kanálmérleg, asztalterítő - A Tchibo webáruház kínálatából válogattunk

Ha szeretjük a különféle ízesített olajokat, akkor a kínálatban kapható fűszerolaj készlettel mostantól akár magunknak is elkészíthetjük ezeket! A készletben 4 kiváló minőségű üvegpalackot, a hozzájuk tartozó műanyag dugókat, 8 palackcímkét, nemesacél szűrőt és tölcsért, valamint 6 különböző fűszert (gyömbér, chili, narancshéj, szegfűszeg, csillagánizs és koriander) találunk kis kémcsövekben. Olajat a készlet nem tartalmaz, de a benne található hozzávalók nagyjából 4x200 ml olajhoz elegendők. Az olajat és a kiválasztott fűszereket két hétig célszerű állni hagyni, utána le lehet szűrni őket, de akár bennük is hagyhatók a fűszerek. Akár saját magunknak is remek lehetőség a konyhában, de ajándékba is kiváló lehet egy saját készítésű fűszeres olaj!

A nemesacél keverőtál tapadókorongos talppal készült, hogy stabilan álljon a pulton, vagy az asztalon, minden körülmények között, főleg akkor, ha elektromos habverővel, vagy kézi mixerrel dolgozunk benne, Minden sima felületen megtapad, így nem kell amiatt aggódnunk, hogy kiborul a benne összeállított krém, vagy tészta, ráadásul a leválasztása is nagyon egyszerű, a tapadókorongon található fül meghúzásával. A szálcsiszolt tál skálabeosztása a mérést is megkönnyíti, esztétikus megjelenéséből fakadóan pedig akár a tálaláskor is hasznát vehetjük!

Kisebb mennyiségű hozzávaló esetén jöhet jól az olyan precíz mérést biztosító eszköz, mint a digitális kanálmérleg, amivel fűszereket, vagy teákat, de akár táplálékkiegészítőket is pontosan mérhetünk le, ráadásul egyszerűen is, elég csak benyúlni a kanállal azok zacskójába, vagy tárolójába. A szettben két kanálfejet is találunk (egy teás, egy evőkanál), amelyeken skálázás is található, miközben a digitális kijelzőn a leolvasható mérési tartomány 0,5 és 300 g között van, 0,5 g-os lépésekben.

Akár főétel, akár sütemény – az asztal akkor mutat majd igazán jól, ha megfelelő terítőt választottunk! A sötétkék és az antracit színben kapható jacquard asztalterítő 6 és 10 személyes verzióban kaphat, míg a krémszínű verzió ezek mellett ovális alakban, nagyjából 160x220 cm-es méretben is. Mindhárom szín és méretvariációra igaz, hogy az ünnepi étkezőasztalok igazi díszei lehetnek selymesen fénylő, beleszőtt mintájukkal, ráadásul 40%-ban biopamutot is tartalmaznak, így a tapintásuk is különösen kellemes!

Szükség esetén különösen ünnepélyes hatást kelthet egy olyan extra is a terítőn, mint az ezüst és arany színben kapható asztali futó, vagy a sötétkék, aranyszínű csillagmintával díszített asztali futó. Az arany, illetve ezüst színű verziók keskenyebbek és hosszabbak (méretük nagyjából 200x25 cm), végeik pedig kicsúcsosodnak és csinos bojtban végződnek, amelyek szükség esetén könnyedén levehetők – ráadásul nem csak karácsonykor, és nem csak az asztalon, hanem az év során bármikor elegáns dekorációt biztosítanak akár egy komódon is. A sötétkék, biopamutból készült verzió szélesebb, mérete nagyjából 180x40cm, és különösen a világosabb terítőkkel együtt használva érhető el különleges hatás az asztalon – de akár terítő nélkül is nyugodtan használható!

Az asztalok hangulatos mivoltához biztonságosan járulhat hozzá a LED-es viaszgyertya szett, amiben két darab fehér, valódi viaszból készült gyertyát találunk – a kellemes fényt azonban nem nyílt láng, hanem melegfehér LED biztosítja, amely távirányítóval is ki/bekapcsolható. A LED pedig nem csak simán világít, hanem imitálja a gyertyaláng lobogását is, így tökéletesen megalapozza a gyertyafényes hangulatot – elemes működésének köszönhetően pedig árulkodó vezetékek sincsenek, csak két darab krémszínű-fehér, elegáns, hegyes formájú gyertya.

Az arany színű drótkosár szintén használható dekorációnak, de gyümölcsöket is tehetünk bele, így is, úgy is az asztal dísze lesz: a kézzel, aranylóan fénylő fémdrótból készült kosár minden darabja egyedi, 30 cm-es átmérőjével pedig rengeteg lehetőséget biztosít!

Az elkészült finomságok után mindig érkezik valamilyen desszert is – ehhez pedig megfelelő tányér dukál! Mind a süteményes tányér, mind a desszertes tányér 2 darabos szettben kapható, amelyek kiváló minőségű porcelánból készült darabokat tartalmaznak, krémszínű alapon arany- és platinaszínű csillagmintával. A süteményes tányérok átmérője 21, a desszertes tányéroké pedig 15 cm, így minden finomsághoz találunk megfelelő méretet, a kisebb tányérok pedig akár az ünnepi napok reggeleit is feldobhatják majd a szokásos kistányérok helyett használva őket!

A kínálatban a szokásos szezonális konyharuha szett is megtalálható, ami ebben az esetben fehér és kék árnyalatokban pompázik: egy fehér alapon aranyszínű feliratos, egy kék alapon csillagmintás és egy kék, beleszőtt mintás darab tartozik az összeállításba! A konyharuhák mind tiszta pamutból készültek, jó nedvszívó képességük van és nem is bolyhosodnak, vagyis nem csupán esztétikus dekorációkról van szó, hanem valóban jól használható konyhai eszközökről is egyben!

Kapcsolódó cikkek