Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Ebben az évben az időjárás eddig nem kényeztetett el minket. A szép napok inkább csak itt-ott fordultak elő, de a levegőben már érezni a nyarat, és a napsugarak is egyre erőteljesebben bújnak elő a felhők mögül. Várható, hogy az időjárás egyik napról a másikra megváltozik, és semmi sem akadályozza meg a kint töltött kellemes órákat.
Kezdődik a grillszezon, készüljön fel rá!

Mi is lehetne kellemesebb az együtt töltött időben, mint amikor az egész család együtt beszélget, társasjátékozik és persze együtt készíti el a finomabbnál finomabb falatokat a grillen?

De mi mindenre lesz szükségünk a kerti grillezéshez? Vegyük tehát sorba:

Grill

A terasz központja egy minőségi kerti grill. A család és a barátok szívesen töltik együtt szabadidejüket egy finom ebéd vagy vacsora mellett, és ha ezt ráadásul megtehetik a szabadban, nincs ennél kellemesebb pihenés.

A grill választásánál több tényezőt tarthatunk szem előtt:

A grill mérete: gondoljuk át, hogy hány személy fogja a kerti grillt használni. A grill mérete továbbá fontos szezonon kívül is, mivel valahol tárolnunk kell majd, amikor hónapokig nem lesz használatban.

Tüzelőanyag: többféle grill létezik, pl. faszenes, gázüzemű, lávakövesen, elektromos. Mindegyik grillnek, mint minden másnak is vannak előnyei és hátrányai. Kezdőknek mindenképpen a gázgrilleket ajánljuk, mivel ezek beüzemelése és használata nagyon egyszerű. Nem elhanyagolható tényező azonban természetesen a grillek ára sem.

A kerti grillek többféle anyagból készülnek, érdemes figyelmet fordítani erre a tényezőre is. Lényeges, hogy a grillrács rozsdamentes acélból vagy öntöttvasból készüljön. Minél robusztusabb a rács, annál jobb lesz a stabilitása valamint az ellenállóképessége, így az élettartama is.

Kerti bútor

Mindegy, hogy kisebb vagy nagyobb társaságot szeretnénk megvendégelni, mindenképpen gondoskodnunk kell megfelelő ülőalkalmatosságról, ahol a vendégek kényelmesen elfogyaszthatják az ételt. Be kell tehát biztosítanunk a megfelelő kertibútort. Manapság már hihetetlen mennyiségű különféle kerti bútort vásárolhatunk, székeket, asztalokat, padokat, karosszékeket, nyugágyakat...

Válogassunk ízlésünknek és természetesen pénztárcánknak megfelelőt - szinte minden megtalálható a piacon, fém, fa, műanyag, vagy a kedvelt rattan bútorok egyaránt.

Napernyők, kerti pavilonok

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a forró nyári napokon szükség lehet árnyékolókra is. Kisebb társaság esetén elegendő lehet egy napernyő vagy a manapság igencsak divatos napvitorla is, viszont ha nagyobb eseményt tervezünk, mindenképpen érdemes beruházni egy minőségi kerti pavilonba is, aminek aztán hosszú ideig hasznát vehetjük más alkalmakkor is.

Kapcsolódó cikkek

Egyedi kert összhangban a házzal

Egyedi kert összhangban a házzal

A harmónia megteremtése nem csak a négy fal között fontos.

Így lehet tökéletes teraszod!

Így lehet tökéletes teraszod!

A tökéletes terasz sokak álma. A kérdés már csak az, mit is jelent, hogy „tökéletes”?